Bruschetta er en frisk og smakfull italiensk rett mange serverer som forrett- men det passer utmerket som snacks eller tapasrett også. Likevel omtales retten som en antipasto, altså en forrett i Italia. Den består av grillede eller stekte brød/baguettebiter toppet med olivenolje og hovedingrediensen tomat. Herfra kan en tilsette uendelig med friske smaker, men i dag skal vi lage Bruschetta bestående av det klassiske- tomat, rødløk og basilikum. Sunt, enkelt og supergodt!


Ingredienser (2 porsjoner)

Brød/rundstykker/baguette
1 stor tomat
1/2 rødløk
Basilikum
1 hvitløksfedd
Salt
OlivenoljeSlik gjør du:

Kutt tomaten og løken i små terninger. Smaksett blandingen med litt salt og eventuelt pepper om ønskelig. Skjær opp brødet i skiver og rist det i en brødrister eller grill det i litt olivenolje i en stekepanne. Plasser brødet på en tallerken og dryss litt olivenolje over skivene. Skrell hvitløksfeddet og gni det på brødet. Plasser tomatblandingen forsiktig oppå, forså å toppe det med et par basilikumblader. Lag denne forfriskende forretten i sommer og jeg kan garantere at det blir en god sommer! 


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Risotto er en klassiker på høsten, men det er vel så godt en sen sommerkveld. Bytt ut soppen med scampi og forvandle risottoen fra et skogsparadis til et sjøparadis. Eller gjør som meg- bland disse fantastiske smakene og skap en risotto passende til årsiden vi snart går inn i. Denne klassiske italienske delikatessen vil imponere en hver sjel som har sans for spennende mat. Kos dere!


Ingredienser

3 store sjampinjong
1 stort hvitløksfedd
1 løk
3-4dl risottoris
Ferdigkokt scampi
Kruspersille
15-20dl vann
3 buljongterninger
1 parmesan


Slik gjør du det:

Finhakk løk og hvitløk. Stek til gyllent, tilsett risen og et par dl av vannet blandet med grønnsaksbuljongen. La det putre til risen blir myk og kremet i ca. 20min +-. Nb: Så snart buljongvannet trekker seg inn i risen er det viktig å tilsette mer vann.

Mens risen koker kan du skjære opp soppen i ønsket størrelse og steke det til fuktigheten er borte. Samme gjør du med scampien. Stek til gylne og tilsett både soppen og scampien i risottoenen når den er ferdig. Sett ned varmen og hell oppi parmesanen til den er smeltet. Topp med kruspersille. 

Bon Apetitè! 


Likes

Comments

Pana Cotta er en italiensk dessert som direkte oversatt betyr "kokt fløte". Imponer gjestene dine med denne friske og nydelige klassikeren som stort sett aldri slår feil. Retten er enkel å lage og kan varieres til det uendelige, men i dag skal vi fokusere på den klassiske metoden med ingredienser som fløte, sukker og melk. Topp med en syrlig bringebærsaus og desserten oppleves komplett. 


Ingredienser

3 gelatinplater
1 vaniljestang
4dl fløte
1dl helmelk
1dl sukker

Bringebærsaus
300g bringebærsaus
1dl sukker
1dl vann
Saften fra 1/2 sitronSlik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5min, forså å klemme ut vannet. Deretter snitter du vaniljestangen i to og skraper ut innholdet. Kok opp fløten, melken, sukkeret og vaniljestang + innhold. Ta av platen, ta ut vaniljestangen og rør ut gelatinplatene.

Hell blandingen i fire fine glass og sett det til avkjøling i minst tre-seks timer før servering.


Bringebærsaus

Kok opp vann, sukker, sitronsaft og frosne bringebær. Ferske bringebær kan også brukes, men da må de i blandingen etter at vannet, sukkeret og sitronen er kokt opp. La gjerne sausen avkjøles i et par minutter før du heller det over vaniljepuddingen vi lagde tidligere. Topp med friske bringebær og den klassiske desserten er klar til servering! Gjestene vil bli imponert:)


Likes

Comments

​Suppe er noe av det enkleste en kan lage til middag, og i en travel hverdag er det faktisk mulig å unngå ferdigpose. Retten er både sunn, kreativ, enkel og god! 

Ingredienser

​2 gulrøtter
4 poteter
2 pastinakk
1 pepperrot
Kruspersille
2dl matfløte
Kokt vann
2 buljongterninger (Smak: Grønnsak)

Skrell og skjær opp alle grønnsakene i terninger. Kok opp nok vann til at det dekker grønnsakene og la buljongterningene smuldre opp. Tilføy grønnsakene i vannet og la det koke opp til grønnsakene blir myke. Bruk en stavmikser slik at du ender opp med en slags grønnsakspure. Tilsett fløten og hakket kruspersille. 
Enklere enn dette blir det ikke. Både sunt, og veldig godt. Bon Apetite! 

Likes

Comments

Det er påske, og hva passer vel ikke bedre enn å diske opp med egg til frokost til anledningen? Denne oppskriften er kreativ, god og veldig enkel. Bytt gjerne ut noen av ingrediensene med noe annet du heller foretrekker. Kan serveres både til frokost, lunsj og middag. Ha en fortreffelig påske! 


Ingredienser

En stor portobellosopp
1dl revet parmesan
1 egg
Kruspersille
6 cherrytomater


Grav ut innmaten av soppen og bruk bland det inn med resten av fyllet- parmesan, grovhakket persille og tomat. Klekk et egg i en skål/kopp og hell det forsiktig over fyllet i soppen. Pass på at eggeplommen ligger ca i midten. Stek på 200grader midt i ovnen i 10-15 min.

Ha en fin påske med venner og familie! 

Likes

Comments

Hva passer vel bedre enn litt påskegodt nå som påsken endelig er inntruffet? Disse er søte, fyldige og veldig mektige.

Ingredienser

2ss smeltet smør
1,5l puffet ris
4,8dl marshmellows

Smelt smøret sammen med marshmellowsene i mikroen og bland røren med den puffede risen. Fordel blandingen i muffinsformer og la de stivne i kjøleskap i ca 15 min.Frosting

Grønn konditorfarge
1,2dl smør
4,5dl melis
60ml melk
1ts vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Plasser frostingen på "riskakene" og pynt med sjokoladeegg. Kos deg!

Likes

Comments

En porsjon/en pizza

T O M A T S A U S
Ingredienser
En hermetisk tomat boks
1 hvitløksfedd
1/2 stangselleri
En klype oregano
1/2 håndfull fersk basilikum
En klype salt
En klype pepper
1/4 chili
2 sukkerbiter

Fremgangsmåte
Grovhakk selleri og hvitløk. Deretter blander du alle ingrediensene i en kjele, og lar det putre i 20min.

Sett sausen til side og la den kjøle seg ned før du mikser blandingen i en blender slik at sausen blir klumpfri.
P I Z Z A D E I G
Ingredienser
3dl mel
1/2 pakke tørrgjær
2 1/3 lunkent vann
1ss olivenolje
En klype salt

Fremgangsmåte
Ha mel, salt, gjær og vann i en bolle. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin eller bruk en visp før du elter deigen til den blir smidig. Dekk bollen med et håndkle eller plast, og la deigen heve i ca. 30 min.
Dekk et stekebrett med pizza ark, og spe over litt mel. Bruk deretter fingrene til å dra ut deigen til den blir tynn og fin.
P I Z Z A F Y L L

Når det kommer til pizzafyll er det ingenting annet enn fantasien som setter grenser. I dag har jeg valgt å lage en klassisk Margherita som bare inneholder tomatsaus, ost og basilikum. Perfekt til middag, og om du er vegetarianer. Mengden bestemmer en selv, men pass på å ikke bruk for mye pizzasaus i og med at bunnen er så tynn. Vi ønsker så sprø pizzabunn som mulig!


Likes

Comments

Den letteste måten å tilføre kroppen vårt daglig anbefalte inntak av frukt og grønt er gjennom smoothies. Det omtalende fenomenet "green smoothie" topper listene og florerer på blogger over hele verden. Du tilføyer ikke bare kroppen vitaminer, men om du lager den riktig kan kroppen få med både fiber, antioksidanter og null "tomme kalorier" på kjøpet. Derfor fungerer en grønn smoothie som en super start på morgenen, eller et mellommåltid.


Ingredienser
Ingefær
En håndfull spinat
1/2 banan
Saften av en kvart sitron
1ss honning (om du ønsker søtere)
Et glass kokos/mandelmelk


Fremgangsmåte
Det eneste du trenger å gjøre er å mikse alle ingrediensene i en blender. Husk at smoothien blir grønnere jo mer spinat du har i.
Likes

Comments

Salat er både sunt, enkelt og godt. Reglene er få, og kreativiteten kan brukes til det fulleste. Mulighetene er mange, men i dag ønsker jeg å dele en oppskrift på en tunfisksalat de aller fleste vil sette pris på - som passer perfekt til lunsj både på og etter skolen. 

Ingredienser

1 rødløk
​2 avokadoer
​1/2 agurk
​Bladpersille
​1 tunfiskboks
​Saften fra en 1/2 sitron
​Salt
​Pepper


Fremgangsmåte
1. Kutt avokado og agurk i terninger.
2. Finhakk løken og bladpersillen.
3. Fjern tunfisklaken fra tunfisken. 
4. Bland alle ingrediensene i en serveringsbolle, tilsett sitronsaften, salt og pepper.

Og voila; du sitter igjen med en fantastisk enkel, sunn og god salat!

TIPS: ​​Legg over litt folie og sett blandingen i kjøleskapet over natten om det er ønskelig som skolemat.


Likes

Comments