Tio saker jag stör mig på: #ilandsproblem

1. När folk tror det är okej att vissla på framförallt tjejer. Tror ni att vi är hundar eller?

2. Ute idrott när det spöregnar... behöver jag säga mer?

3. Att duscha. Jag vill inte gå in i duschen för jag är lat. När jag är inne i duschen vill jag inte gå ut för det är skönt. När jag är klar med duschen så har jag blött hår i typ 5h om jag inte blåser det sååå det är ganska drygt...

4. När man har längtat så mycket efter något (typ glass) när man är iväg hemifrån och så kommer man hem och någon i familjen har ätit upp det!!

5. När snön smälter och allt bara blir slask!

6. Typ samma sak som på nr 5 men när fordon skoningslöst kör i vattenpölar som ligger nära en och man får vatten över hela sig!!

7. Träningsverk...

8. Personer som går sjuuuuukt långsamt! Speciellt när det inte finns någonstans att gå om!

9. Hur mitt rum helatiden kan bli stökigt. Det går från helt rent till bombnedslag på typ 5 minuter?!

10. Folk som är högljudda på ställen där det borde vara tyst som typ klassrum, bibliotek osv. Man får viska men vissa människor verkar inte vara födda med den egenskapen...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj!
Jag har tänkt på det här med att åka bil... Det är ju fel från ett miljöperspektiv. Men om jag vet att jag presterar sämre om jag måste använda mig av andra transportmedel, är det så fel då? Jag bor inte i en storstad och måste då åka bil till skolan. Jag kan använda buss men då måste jag gå upp ca 1 timme tidigare och då blir jag mycket trött under dagen. Är det okej att ta bilen då eller är det för själviskt? Jag åker ju bil nu till skolan för att jag tycker att det är moraliskt okej. Borde jag ändra på denna vana eller tycker du också att det är okej?
Kramis V

Likes

Comments

Halloj!
Jag är feminist (och vill då ha det lika mellan alla olika individer). Idag på morgonen pratade jag lite om skillnaden mellan manshatare och feminister med min familj. (En fråga vi tog upp var att Zara Larsson har sagt att hon är både feminist och manshatare. Det borde väl inte gå eller?) Sedan efter ett tag pratade vi om att vi borde skaffa en hund och då sa jag "jag vill ha en tik för de är mycket snällare och tystare". En familjemedlem svarade då att jag inte kunde säga så eftersom det var könsdiskriminerande. Men jag har aldrig tänkt på de olika könen utanför människan. Nu i efterhand kanske det var klumpigt sagt eftersom det är olika från hund till hund hur de beter sig. Men borde man vara "djurfeminist" eller ingår det i att vara feminist? Jag tror inte att jag tycker det... vad tycker du?
Kramis V

Likes

Comments

Idag tog jag ett blodprov (och jag är inget superfan av nålar precis). Det fick mig att tänka på hur lättskrämd och rädd jag är. Jag är rädd för bl.a. mörker. Jag bor i ett så tryggt land, i en liten by där aldrig någonting händer. Men varför är jag då rädd när jag går hem på kvällen? Så fort någonting rör sig eller prasslar till blir jag rädd och jag vänder mig om jättesnabbt om. Så borde det väl inte vara? Jag tror inte killar är lika rädda som jag och mina kompisar brukar vara. Men nu kanske jag bara generaliserar... Blir vi uppfostrade till att vara rädda för saker bara för att vi ska vara försiktiga? Jag avskyr att vara rädd men ändå är jag rädd nästan hela tiden när det är mörkt på kvällen. Jag vet inte heller hur jag ska sluta vara rädd. Har ni några tips för att inte vara rädd framför allt på kvällen? Detta kanske var ett väldigt flummigt första inlägg men jag tror det kommer vara lite flummigt här... Kom gärna med kritik eftersom jag är väldigt ny på detta.

Kramis V

Likes

Comments