Två tunnor - Working Equitation

Hej allihopa!
Då va det dags för ett nytt WE-hinder och idag blir det två tunnor.
Precis som det låter består hindret av två stycken tunnor som är minst 80 cm höga. Avståndet mellan dessa är 3 meter men kan ökas till 4 meter i lättare klasser- Avståndet mäts från mitten av tunnorna.
Man börjar med att rida in mellan tunnorna sen börjar man på en 8-volt, om det inte står något annat så börjar man alltid åt höger. När man gjort 8-volten färdig rider man ut rakt emellan tunnorna igen. Volterna ska vara lika stora och symmetriska.
I vissa fall ska man även göra halt när man är färdig med volterna och rygga volterna i samma ordning som man red innan. När man ryggat färdigt ska man åter göra halt mellan tunnorna och sen rida ur hindret rakt fram.
Detta hinder får ridas i skritt eller trav i de lättare klasserna. När man kommer upp i LC-LB kan man rida med avsaktning mellan tunnorna, 1-3 skrittsteg.
I LA är det galopp med 1-3 skrittsteg (även kallat enkelt byte) eller ena volten i annan gångart och i de högre klasserna är det med galoppombyte.
Ju högre nivå man rider på desto mindre volter ska man rida. Man börjar med 10 meter i de lättare klasserna och rider så små som 3 meters volter i svår klass.

Det som är viktigt att tänka på när man rider detta hindret är som vanligt att det ska vara symmetriskt och harmoniskt och att man rider en noggrann väg. Det är också viktigt att omställningen, gångartsväxlingen eller bytet sker med lätthet och precision mitt emellan tunnorna.

Och som vanligt om det är något som är luddigt eller som ni undrar över får ni mer än gärna höra av er.
Nästa gång presenterar jag tre tunnor.

Ha en fantastisk fortsatt dag!

Hej sålänge!

Gillar