Saker jag ångrar men ändå inte

Hej allihopa!
Idag vill jag prata lite om saker i mitt liv som jag ångrar ganska starkt. För det första ångrar jag mitt gymnasieval men det är jag nog inte ensam om. Jag valde att gå Handels- och Administrationsprogrammet och nu i efterhand ångrar jag så himla mycket att jag inte gick på ett ridgymnasium. Hade jag gjort det hade jag varit så mycket närmre mina drömmar idag. Men vad vet man när man är 15 år.
Är det inte helt galet att man ska ta ett så stort beslut i så ung ålder eller vad tycker ni?

Man kan också tro att jag skulle ångra att jag ens blev tillsammans med mitt ex då han var otrogen men det gör jag faktiskt inte. Jag lärde mig så himla mycket av det förhållandet och allting var faktiskt väldigt bra i princip ända fram tills han var otrogen. Det jag dock kan ångra är hur jag betedde mig efteråt. Jag älskade fortfarande honom men kunde inte lite på honom vilket blev ett dilemma i mitt huvud. Jag gjorde så himla mycket för honom även fast vi inte ens var tillsammans längre och jag gjorde det för att jag ville att han skulle tycka om mig fortfarande. Jag ville inte och kunde inte riktigt släppa honom. Det tog mig två år, tror jag, av att vara vänner eller vänner med förmåner innan jag faktiskt kunde släppa honom. Det sjukaste är att när jag väl bestämde mig att det fick räcka var jag superledsen i kanske en halv dag och sen var det som att allt bara rann av mig. Det var färdigt. Jag var färdig.
Nu i efterhand tror jag att det kan ha varit lite så för honom också. Jag önskar dock att jag hade varit starkare när det tog slut och bestämt mig för att släppa honom tidigare men det är så himla svårt när man är mitt i det och bara mår skit.

Det tredje jag ångrar, och det är nog detta jag ångrar mest, är att jag inte tog chansen på ett jobb jag hade för några år sen.
Jag fick den stora äran, enligt mig själv, att jobba timmar hos självaste Jan Brink på Tullstorp Dressyr stall... När jag fick detta jobbet hade det för inte så länge sen tagit slut mellan mig och mitt ex och som jag skrev mådde jag skit. Jag jobbade ofta söndagar i stallet och det gick bra till en början men eftersom jag mådde som jag mådde valde jag att gå ut och festa i princip varje helg istället för att ta jobbet på allvar och kanske få en framtid inom hästyrket vilket är min stora dröm idag. Uch, så omogen och dum man var!

Ja, jag ångrar djupt många av valen jag gjort genom mitt korta liv.. fast ändå inte.
Genom mitt gymnasieval träffade jag min underbara bästa vän Amanda som jag inte hade träffat annars.
Om jag hade släppt mitt ex direkt och mått bra kanske jag hade haft ett heltidsjobb hos Jan Brink, visst, men jag hade kanske aldrig fallit för Joel och då hade jag aldrig haft Charlie vilket i min nuvarande värld hade varit helt galet. Så man kan inte gå runt och ångra sig för mycket. Hade jag inte gjort de val jag gjort hade jag aldrig hamnat där jag är idag och jag har hellre min lilla familj tusen gånger om än mitt drömjobb några år tidigare.
Jag älskar min familj och jag skulle inte byta dom mot något!

Med det sagt är det ganska skönt att faktiskt få skriva av sig detta öppet.
Jag tror ju inte att jag är ensam i det jag skriver men om du känner igen dig så tänk på vad du faktiskt har nu, idag.
Jag är nu 26 år och kommer förhoppningsvis leva i många år till. Jag har inte ens levt hälften av mitt liv så varför ha så himla bråttom? Vet jag bara vad jag vill och hur jag ska ta mig dit kommer det att hända för mig det vet jag. Och det kommer det för dig också! Ha bara tålamod!

Hej sålänge!

Gillar