Header

Hej läsare!

Är du en ny läsare? Då vill jag bara nämna att alla texter och artiklar har en referens till vem som har skrivit texten, ibland så är skrivaren anonym och då står även det utskrivet.

Är du intresserad av att lägga upp just din artikel eller text på denna bloggen? Är du en ung skribent eller bara skrivintresserad och vill dela med dig av något?

Kontakta då mig på mailen "Dettaloggarjaginmed@hotmail.com" med texten du vill publicera, du får även valet på att vara anonym eller ej vilket är ett alternativ du alltid har tillgång till. Jag ger inte ut information om skribenter så länge personen själv har valt att vara anonym.

Trevlig läsning och hoppas du hittar det du letar efter!

Vi "Dagens ungdomar" har mycket större press på oss jämfört med hur mycket våra föräldrar hade i skolan. Varje dag kämpar man för att hålla uppe våra liv. Vi har betygen som vi måste tänka på minst 7-8 timmar om dagen, vi har de sociala livet där vi måste lägga tid till att umgås med kompisar, familjerelationer och även andra relationer som kille/tjej.

Det som jag tror tär mest på oss är betygen och den press skolan sätter på oss elever, därför vill jag att du läser denna insändare av Linda Schmidt inskickad till "Sundsvalls tidning" under 2016 som handlar om just detta.

Dagens ungdomar är inte lata, vi är stressade

När jag växte upp så har man alltid fått höra om "dagens ungdomar". Det här uttrycket har blivit ett skämt eller någonting alla säger för att visa att dagens ungdomar är lata och inte tillräckligt engagerad i skolan eller på fritiden.

Men jag tycker inte det är konstigt att dagens ungdomar är lata eller inte orkar med skolan. Gymnasiet i dag har en väldigt hög frånvaro och även det skylls på att vi ungdomar är för lata.

Det är ett fenomen som alla känner till men jag vill bara understryka att det är inte alls konstigt. Det är inte konstigt att vi inte är lata eller att vi aldrig är ute eller tränar för lite. Skolan tar alldeles för mycket tid för att vi ska ha tid att göra saker vi egentligen vill göra.

Ungdomar i dag har mycket mer att göra i skolan är den äldre generationen hade. De flesta av oss har massor med prov och stora inlämningsuppgifter inklämda på den korta tiden vi har.

Vi kliver upp och går till skolan för att jobba ihjäl oss men det räcker inte, vi måste även sitta minst två timmar efter skolan för att hinna klart med allt vi ska.

Då har man inte tid att träna eller göra andra saker. Det är inte konstigt att vi är trötta och lata. Varför tror ni att människor skolkar från skolan? Det är inte för att de är lata eller inte kan, det är för att det är för mycket att göra och då lägger man av.

Man orkar inte prestera på den nivå vi måste i dag. Vi blir helt slut av att försöka uppnå de mål vi tror att vi kan och när vi har så mycket att göra är det helt enkelt lättare att bara lägga av.

Varför kämpa när man vet att man inte kommer hinna lämna in den där uppgiften eller inte kommer få det betyg man vill ha eftersom det är sååååå mycket annat som måste göras.

Och inte nog med det så måste vi göra Nationella prov i alla grundämnen. Som om vi inte hade nog redan.

Nationella sätter jättestor press på många eftersom det kan avgöra mycket av dina betyg även om läraren inte få ta med nationella i betyget.

Det är en chans att visa att man faktiskt har lärt sig någonting och jag säger inte att vi ska ta bort det. Jag säger bara att det måste planeras bättre så att vi ungdomar också kan få fritid och inte springa in i väggen för att vi är så stressade vid 16-19 års ålder. Så ni som säger "oj oj dagens ungdomar" jag råder er att sätta er bakom en skolbänk själva och faktiskt uppleva hur mycket det är, så håller ni nog tyst sedan.

Linda Schmidt

Källor

Linda Schmidts inlägg: http://www.st.nu/opinion/insandare/dagens-ungdomar-ar-inte-lata-vi-ar-stressade

Likes

Comments

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågor gällande en artikel eller text kan skickas till mailen "Dettaloggarjaginmed@hotmail.com"

Vid affärsfrågor kontakta samma mail "Dettaloggarjaginmed@hotmail.com". Kontakta ENDAST vid seriösa frågor