Jaha då firas en av Sveriges helgdagar igen och jag kan inte låta bli att störa ihjäl mig!!!!
Vad är det med människor egentligen..... hur tänker dem? Varför måste allt som firas, firas med socker och ännu mera ätande!! Som om vi måste belöna oss eller unna oss nåt extra för att mellan heldagarna så har vi inte tillgång till den "lyxen". Jag kan tänka mig att "förr i tiden" var det nog så - men idag där tillgången är så stor att beroenden och fetma bara ökar borde vi vuxna människor ta större ansvar.
Påsk, Midsommar, Jul, Födelsedag och självklart när du gjort nåt bra eller om det är "synd om mig" så unnar dem flesta sig med socker. I begreppet "att unna sig" ligger dessutom tanken att tiden däremellan utgör nån sorts lidande, vilket i sin tur leder till att man gärna unnar sig allt oftare för att man vill att livet ska vara bra. Ju mer du unnar dig desto mer beroende - och cirkeln är startad!
När ska vuxna förstå att dem inte är snälla och gör sina barn lyckliga bara för att dem ger dem godis, eller sig själva heller för den skull.

Jag är uppvuxen med fredagsmys: chips, ostbågar, läsk, godis etc, lördagsgodis eller veckopeng som gick till godis.
Farmor, Farfar, Mormor, Morfar, tanter, farbröder vänner, bekanta, you name it, som alltid gett karameller eller godis för att var snälla, belönat eller ställt sig in (pga okunskap förstås - som min mamma sa: "Vi visste inte bättre"). Jag har glatt tagit emot och stoppat i mig, som så många andra. Jag har på så sätt blivit lärd att mysa, gjort nåt bra, fira, var lycklig etc är förknippat med snask av nåt slag! Det ledde till att när jag sen flyttade hemifrån och hade hand om min egna ekonomi levde jag mer eller mindre tills nästa gång jag fick godis. Jag kan säga att jag åt godis varje dag i nån form och hade jag inget var tanken hela tiden på "när är nästa gång jag får choklad". Jag hade blivit sockerberoende. Men det var inget jag fattade då - det har jag först på senare år förstått, efter all min kunskap om kostens påverkan och beroenden. Så ja, jag är sockerberoende! Även om jag nu har varit sockerfri i 5 år, så är ett beroende ett beroende. Min hjärna kan stundvis få mig att tro att det är ett smart drag att äta socker, så äter jag lite för mycket kolhydrater i form av för mycket ex sötpotatis eller om jag äter en frukt, så är det kört - då vill jag ha mer!
Nej alla har inte denna problematiken eller växer upp med det, men alldeles för många!

Min dotter äter inte godis, har aldrig gjort. Hon är sååå duktig! Jag såg henne idag, hon var med sina kusiner som framför ögonen på henne äter sitt lördagsgodis och hon bryr sig inte. Jag tänker: hur kan hon så enkelt stå emot, det bekommer henne inte. Jag, jag kan ju bara genom att titta på påsen veta hur det smakar och luktar. Är inte ett dugg sugen eller vill ha, snarare tvärtom, men jag vet. Min dotter hon har inte den erfarenheten, hon har aldrig ätit godis, hennes kropp har aldrig tagit in det beroendet, den längtar inte efter det, den har inget behov. Hon vet oxå att mys, lycka, självkänsla, lyx är så mycket mer än godis, För henne är fredagsmys spakväll i badkaret med tända ljus tillsammans med mamma och pappa. Det är klart vi äter god mat om vi skulle fira nåt! Men "thats it"! Inge socker! Jag vet att min dotter kommer att växa upp och ta egna beslut som vuxen om hur hon ska äta, men fram tills dess guidar vi henne på allra bästa sätt!

Så JA, jag stör mig på att så många inte tror att sockret har så stor betydelse att det kan exponeras stort överallt vid allt som ska firas och däremellan som belöningar. Även om jag aldrig har varit överviktig pga av det, så vet jag hur det känns att vara beroende av det!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har ni alla undrat, varit nyfikna, en del har misstänkt och några har redan förstått!

Vad i all världen har jag gjort i Monaco?

Ni som känner mig och vet vad jag står för kommer nu antagligen att bli väldigt chockade 😜

Jag har spenderat 3 dagar på AMWC, Världskongressen för antiåldrande medicin och skönhet, direkt översatt.
Japp, där var jag, mitt i smeten 😝
Det är rätt intressant vad människor är kapabla att utsätta sina kroppar för för att inte åldras. Som om det vore en farlig sjukdom. Helt galet!
Hade väl aldrig trott att jag skulle nånsin besöka en sån mässa. Så vad i hela friden gjorde jag där?

Jag var där för att träffa grundarna och ägarna av Erchonia, Steve och Mark, 2 mycket ödmjuka och lågmälda människor med visionen att ersätta generell medicin med laserteknologi. Och vilken kunskap dem besitter, WOW! Idag forskar dem med fantastiska resultat på att bota Alzheimer och Parkinson.
Och vet ni vad…. Jag har deras lasrar 😝

Vad gjorde då dem på denna mässa?

Jo det handlar om övervikt. Dem har tagit fram en medicinsk laser som tömmer fettcellen på fett. Den är smärtfri, utan biverkningar och gör sitt jobb. Centimeter för centimeter försvinner från fettdepåerna, helt utan att skada varken fettcell eller något annat i kroppen. Denna laser är den enda FDA 510K clearade medicinska lasern som finns. Vår monter var full hela veckan, människor från hela världen som förlorade från 0,6 mm till 2,6 centimeter i midjan. Det låter för bra för att vara sant, kanske du tänker! Mm, förstår det men det är det inte.
Det bästa av allt….vi är dem enda i Scandinavien som har den, här i Falun.

Övervikt är idag något som verkligen försämrar vår hälsa. Och det är ett växande problem. Alla vill vi väl vara smala och snygga men det ligger så mycket mer bakom det än så – HÄLSA!

Jag har många gånger hört…. ”Dem som inte kan gå ner i vikt har dålig karaktär”. Men jag har idag kunder som tränar rätt, äter rätt, ja gör allt rätt men det händer inget på vågen. Det här är ett fantastik hjälpmedel i rätt riktning.

På mässan i Monaco fanns den med mer som en body-countouring maskin, men den är framtagen för övervikt och obesity vad det gäller hälsa.

Även om det finns massor av studier och clearence på den så har vi självklart gjort våra egna 😊 9 testpersoner fick varsin 20 min behandling och alla förlorade mellan 5,7-7,8 centimeter på 6 mätpunkter – alltså på bara 1 behandling!

Jag helt överväldigad över att jag har den på min klinik.
Vi kommer att hålla er uppdaterade med mer info och även på hemsidan berätta mer exakt vad den gör och vad som händer i kroppen.

Vi kommer även läcka en del testplatser – så om du vill prova så håll utkik för dem kommer att gå fort!


Likes

Comments

Vem hade kunnat tro att jag en dag skulle besöka Casino Royal  Där självaste Bondfilmen spelades in!
​Men i ärlighetens namn var det rätt tråkigt faktiskt. För ljust, för tyst, för lite folk, för dyrt för o testa - inte alls som i filmen :D

Men jag har varit där!!

Likes

Comments

Hemska saker händer i Sverige medans jag är i Monaco.

När jag berättade för min mamma att vi skulle till Monaco sa hon "ska Ni verkligen åka dit Sanna, tänk på alla terrordåd och hur farligt det är" jag sa till henne: "men mamma, det kan ju faktiskt lika gärna hända här. Bara för att det ännu inte gjort det betyder inte att vi är säkra. Det kan lika gärna hända mitt i Stockholm och vi är där på shopping". Jag blev helt förskräckt idag när nyheten kom. - Det hade hänt!! Precis det jag sa!! Fruktansvärt! Skrämmande! Vi är i Monaco och det händer Stockholm! Fattar inte!! Alla mina tankar går till alla berörda ❤️ Helt mållös

Likes

Comments

Såg detta som ett inlägg på en väns status idag på facebook:

..... Barn födda efter ett missfall eller förlust av en bebis kallas regnbågsbarn.
Idag minns vi alla födda barn som sover, eller vi har burit men aldrig träffat, de som vi har hållit men kunde inte ta hem, de som kom hem men inte stannade.
Gör detta till din profil status om du eller någon du känner har lidit förlusten av ett barn. De flesta gör det inte, för till skillnad från cancer är missfall, födelse av ett dött barn och plötslig spädbarnsdöd fortfarande ett tabubelagt ämne. Bryt tystnaden!

...... Tiden läker alla sår säger man.... men dessa sår är fortfarande öppna och gör lika ont hela tiden. Det känns liksom inte bättre, det är fortfarande lika känsligt. Den som aldrig förlorat kan aldrig förstå den fruktansvärda smärta som river upp ens inre. Den enorma ensamma sorg.
Min dotter är ett mirakel, hon skulle egentligen inte finnas, hon överlevde. Jag får följa hennes liv och lära känna henne. Det tackar jag för varje dag. Det som skulle blivit hennes storasyskon och småsyskon överlevde inte. Det lever vi med varje dag. Min dotter är nu så stor och ställt frågan många gånger: mamma varför kan inte jag få syskon, alla andra mina kompisar har ju det? Idag vet hon och accepterar det och berättar gärna för andra som om det är det självklaraste i världen, goa unge!
Jag är priviligerad! Det talar jag gärna om! Jag njuter av att ha upplevt en graviditet även om jag mådde illa i 7 mån. Förlossningen är det bästa jag gjort trots att det tog 2 dygn. Jag fick va med om det!! Jag gläds varje dag! Tacksam!


Likes

Comments

Den 5-9 april befinner jag mig i Monaco!
Äventyr och nya projekt startar här och det ska bli oerhört spännande och se vart dem tar oss!

Mer kommer!!

Likes

Comments

Klockan är mitt i natten och vi förbereder för att vara i från varandra i 5 dagar Vi ska till Monaco på jobb och Nessa, min dotter ska bo med kusinerna. Superspännande tycker hon, panik tycker jag

...... Asså, jag kommer å sakna henne så himla mycket! (Ni som sett husdjurens hemliga liv, bästa repliken!)

Första gången hon sover borta så länge, men hon är ju en tuff liten tjej så det kommer gå utmärkt. Däremot har det förberetts för nessagott när kusinerna får lördagsgodis. vägrar socker!, o hon valde glass. Så sagt o gjort kl 00.30 hade jag tid så det blev 2 sorter, vanilj och jordgubb. Bästa av allt är att hon får äta hur många hon vill eftersom dem är nyttiga känns så skönt att kunna erbjuda min dotter en sockerfri uppväxt och bästa av allt ... hon tycker själv att det är självklart!

Likes

Comments

"Du trycker på helt rätt knappar" sa en av mina kunder idag genom gråten.
Det jag sa var precis rätt... för henne. Det fick mig och tänka: Vad är rätt knappar och passar dem alla?
Min kunskap säger: 10 personer kan ha exakt samma smärtproblematik men 10 olika hjärnor. Kan dem behandlas på exakt samma sätt... NEJ! Olika upplevelser & förutsättningar. Olika messed up brain helt enkelt! Min livserfarenhet säger: .... JA! Vi behöver alla förståelse, empati, kärlek, bekräftelse, bli lyssnad på, bli sedd, trygghet, beröm, att duga, att få vara lycklig. Det finns knappar som gäller för alla! Jag använder dem varje dag tillsammans med min kunskap, det är det som tar mina kunder framåt!

När tryckte du på några knappar sist och på vems? Jag har själv fått erfara att jag fått för lite knappar tryckta på men framförallt blev illa varse om jag själv tryckt på alldeles för få!! Allt handlar inte alltid om att få utan att ge, Det är lyckligare att ge än att få. Ta hand om din familj, tryck på knapparna varje dag, flera gånger. Du kommer uppleva att dina knappar ibland öppnas automatiskt
Lite ljusterapi till er

Likes

Comments

Ojojoj det här va ju helt sjukt vilket bemötande på mitt första blogginlägg om mitt galna liv!! Vet inte hur jag ska tacka er alla för alla fina och otroligt uppmuntrande ord, det rör verkligen mitt

Det jag skrev är ord utan känslor, vad som faktiskt i väldigt stora drag har hänt. Känslorna, upplevelserna, bilderna, smärtorna fysiskt och psykiskt är ännu inte berörda. Mitt mål är att inspirera absolut inte göra mig till offer och ni som känner mig vet det Så jag hoppas att det kan ge nån av er, som fortsätter läsa mina inlägg, nåt användbart, nåt praktiskt, nåt tips för att bygga dig vardagsstark för det önskar jag er alla.

Skickar med denna bild som ger mig inspiration att inte missa nåt - var JA-sägare! Stå inte o titta o bli sur för att det haglar & snöar mitt i sommaren, ut och gör nåt galet av det och ha som minne för resten av livet att du byggt snögubbar mitt i juli
Kram till er o ha en superskön helg

Likes

Comments