Vilma- & Agnes nudelsallad

På Linneadagen bjuder tjejerna på middag, Agnes har ordnat varmrätt och Vilma efterrätt. Mormodern har också hjälpt till med lite småpyssel.

Det här är mina döttrars paradrätt och har så varit ett par år.

Nudelsallad

Tinad kyckling i önskad mängd, vi använder innerfilé tror det är 700 gram i den påsen. Allt för att slippa skära och gegga, men ta vilken du vill.
Marinad till kyckling:
1 dl olja (oliv/raps/majs – det du har)
2 klyftor vitlök – pressad
0,5 dl soja
1 tsk honung
Salt och peppar

Blanda allt till marinaden i en plastpåse, lägg i kycklingen. Ju längre kycklingen får dra i marinaden ju bättre. 2-3 timmar är toppen, annars fungerar 15 minuter också.
Koka nudlar, ta dem ni gillar – vi använde glasnudlar senast, men det fungerar jättebra med äggnudlar också. Låt dem svalna.

Blanda dressing:
0,5 dl olja (samma som till marinaden – spelar ingen roll!)
2 klyftor vitlök – pressad
1 lime – kör den i micron 20-30 sekunder så blir den lättare att pressa = supertips!
2 msk soja
2 msk sesamfrön
Hackad koriander
Ingefära, riven om du orkar – det finns hackad fryst att köpa eller Santa Maria har på tub bland kryddorna.
3 msk Sweet Chili-sås, går att byta ut mot 0,5-1 tsk sambal och lika mycket honung om den är slut.

Stek kycklingen och lägg åt sidan. Tillsätt lite vatten i stekpannan och fräs på för att få en steksky.

Skär upp grönsaker ni gillar i strimlor.
Vi brukar ha sugar snaps, morot, paprika, gurka, avokado, mangococtailtomater och jordnötter.

Häll dressing och steksky över nudlarna, blanda i grönsaker och servera med hackade jordnötter, koriander klyftad lime och kyckling på sidan.

Blir väldigt gott!

Vi hörs


Gillar

Kommentarer