Veckans bästa

Vi har ju matkassevecka den här veckan och vi är eniga i att Biff á la Lindström var bäst utan protest.
500 g nötfärs
1.5 dl skivade rödbetor
4 st ägg
3 krm lökpulver
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 krm kanel
2 tsk soja
1.5 msk worcestersås
1 msk rapsolja
800 g fast potatis
0.5 tsk salt
1 st tärning köttbuljong
3 dl Vatten
0.5 tsk soja
2.5 tsk worcestersås
1 krm salt
1 krm svartpeppar
450 g ärtor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Lägg färsen i en bunke. Hacka hälften av rödbetorna och blanda med 2 msk rödbetssaft, 1 ägg, 3 äggulor, lökpulver, salt, peppar, kanel, soja och worcestersås med färsen. Blanda om ordentligt och dela i lika stora delar, rulla dem till bollar och platta sedan till dem till ca 2 cm tjocka biffar, jag gjorde 50-gramsbiffar vilket är en ypperlig storlek för barnen.
4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek biffarna i ca 2-3 min på varje sida. Lägg biffarna på en plåt i mitten av ugnen och stek klart i ca 8 min, de ska vara lite rosa inuti när de är klara. Torka inte ur pannan.
5. Tillsätt ingredienserna till skysåsen i stekpannan. Koka upp, rör med en slev tills buljongtärningen lösts upp. Låt sjuda tills hälften av vätskan reducerats bort. Sila av såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Lägg ärtorna i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ett par min. Sila av vattnet.
Servera biffarna med skysås, kokt potatis, rödbetor och ärtor.
Vi hörs
❤️

Gillar

Kommentarer