Veckan som gick

Vi hade matkassevecka förra veckan och den var bra. Riktigt bra! I topp var det grekiska biffar, men även kycklingrullader och blomkålspasta. Den största fördelen med matkasse varannan vecka är att vi kommer ifrån att äta fullt lika mycket rött kött och vi äter oändligt mycket mer grönsaker än vi gör i vanliga fall. Igår åt alla tortillasnittar med god aptit utan att ens misstänka bristen på kött i rätten. Edvin råkade säga något om fuskkött så att Robin hörde, men han åt ändå en snibb till. Jag är lite tveksam inför quorn. Jag har fattat att det är svampprotein, men hur det framställs verkar lite luddigt. Well, vi äter det en gång per halvår så storkonsumenter är vi nog inte.

Nu har Bonusfamiljen börjat och jag ska nog fira det med en chipskaka.

20 stycken

120 g smör, 0,5 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1,25 dl krossade chips, 1 krm salt, 1 tsk vaniljpulver

Vispa smör och strösocker krämigt. Rör ner vetemjöl, chips, vanilj och socker. Nyp ihop till en smidig deg. Rulla små bollar (jag gjorde 10-gramsbollar - nästa gång halverar jag dem) och lägg på en plåt. Tryck till dem med en gaffel och grädda i 175 grader i 12 minuter. Låt svalna och lägg ihop två och två med chokladfyllning emellan. De flyter inte ut så du kan lägga dem ganska tätt.

100 gram mörk choklad och 0,75 dl vispgrädde

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. När du har fått en härligt glansig chokladkräm häller du över den i en skål, sätter plastfolie över och låter den stå i rumstemperatur tills den har fått rätt konsistens.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229