Tjuvbakat!

Jag är ju egentligen belagd med bakförbud, men igår blev jag så sugen på att baka med kanel.

Vilma är tokig i Mia Öhrns kanelhjärtan så kanelhjärtan fick det bli... Och kanelbullemuffins!

Det här är en god kaka. Muffinsarna blev också oväntat goda 🤤

60 kakor behöver vi inte, jag gjorde en halv sats och fick ändå 40 kakor.

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm salt
200 gram smör, kylskåpskallt
2 Äggulor
Strösocker och kanel till dekoration

1. Mät upp alla ingredienser till mördegen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för hand.

2. Låt degen vila kallt i minst 30 minuter. Om den hinner bli för hård är det bara att arbeta den på bakbordet tills den är smidig igen.

3. Värm ugnen till 200 grader.

4. Kavla ut degen ca 2 mm tjock på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och lägg kakorna glest på bakplåtspappersklädda plåtar.

5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Blanda under tiden strösocker med lite kanel och strö kanelsockret över kakorna, så fort de kommit ut ur ugnen. Låt svalna.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer