Sveriges yngsta sockerbagare

Vilma ville baka någonting helt själv. Hon valde, efter att ha funderat länge och väl, sina nya favoritkakor.
Det enda jag fick göra var en del rullande och att hantera ugnen. Hon har onekligen öga för köksarbete, den lilla tokan.
2 dl mjöl
1 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl sirap
75 gram smält mjölkfritt ”smör”
Ställ ugnen på 175°C.
Blanda alla de torra ingredienserna.Ha i smöret och sirapen och rör om tills det blir en jämn smet. Rulla till små bollar och placera på en bakplåt med bakplåtspapper.Skjuts in i ugnen i 12 minuter på 175°C. När du tar ut dem så kommer dem att kännas för lösa men de stelnar efter en stund. Så ta ut dem direkt på 12 minuter om du inte vill att de ska bli stenhårda sen!

Vi hörs ❤️

  • Nära Solna

Gillar

Kommentarer