Supergott fröknäcke

Häromdagen köpte jag frukost på Il Caffé. De har ett urgott fröknäcke med västerbottenost och ruccola. Det kan man göra hemma också!

Jag bakade en sats igår, men använde då pinjenötter istället för solrosfrön och torkade blåbär istället för tranbär. Idag gjorde jag det som jag ville ha det och det här receptet är lätt och brödet blir verkligen kanonbra.

1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrön
2 msk fiberhusk
1/2 dl torkade tranbär
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150°C.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.

Bred ut smeten tunt på plåten. Om det är svårt att få brödet tillräckligt tunt, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck- eller kavla ut smeten. Jag gillar brödet tunt.

Grädda mitt i ugnen ca en timme.
Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

Vi hörs ❤️

  • Bakat
  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer