Liknande inlägg

  Spärrvakter... Igen!

  Alltså, jag förstår att det är störigt att SL/MTR eller vem som nu bestämmer över spärrarna har valt de sopigaste som överhuvudtaget går att få fatt i. Jag vet flera stycken som blivit illa klämda, om något jäkla arsle klämmer sig in bakom för att planka slår skiten ihop på den som betalt.
  Allt som oftast funkar det inte att blippa kortet utan om man inte håller det blixtstilla tutar det felmeddelanden om ogiltigt kort eller att man redan påbörjat sin resa med aktuellt kort.

  Var femte resa ungefär behöver jag gå till spärren för att bli insläppt och nej gott folk, jag är inte ensam om att sucka över det här.

  Ändå stöter jag förhållandevis ofta på personal i spärrarna som vill utbilda mig i att åka tunnelbana. Typ nyss.

  Fyra minuter före avgång. Jag lade kortet och släppte det på läsaren - ogiltigt kort. Jag gjorde om proceduren - ogiltigt kort. Jag gick till spärren och hon sa ”gå tillbaka och försök igen!” Nej tack sa jag. ”Men då kommer du aldrig att lära dig, men visst, jag kan öppna spärren....” Fint, för jag vill gärna hinna med tåget!

  Jag åker tunnelbana minst fem dagar i veckan och då två turer om dagen. Jag har jobbat på min nuvarande arbetsplats i tio år. Det har blivit en del resor. Det är väl ungefär lika länge som de här blippskitsystemet varit, men jag minns inte exakt.

  Hur som helst är jag inte intresserad av den här utbildningen!

  Nu blir det festlig konferens!

  Vi hörs ❤️

  Gillar