Söndagmiddag = gomiddag
Ikväll åt vi Souvlaki. Det var inte så grekiskt, mer asiatiskt i smaken och oväntat gott.
För två vuxna och två junisar behöver du:
500 g ansad fläskfilé
Tahinidressing:
120 g tahini (sesampasta)
1 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk flytande honung
2 msk limesaft
2 tsk sesamolja
Rödlökssallad:
1/2 rödlök
Två nävar rucola
1 knippe slätbladig persilja
1 burk förkokta, avsköljda bönor
2 msk olivolja
1/2 citron, saften
salt
färskmalen svartpeppar
Tzatziki:
1/2 riven, avrunnen gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Cocktailtomater
4 pitabröd
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till tahinidressingen.
Skär fläskfilén i kuber, ca 2×2 cm. Lägg i fryspåse och häll över hälften av tahinidressingen i den. Massera in dressingen i köttet och låt köttet marinera i påsen i kylen i minst 1 timme.
Skala rödlök, halvera och skär i tunna skivor. Skölj och hacka persiljan. Blanda rödlök, persilja, sallad och bönor. Vänd ihop med olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Halvera tomaterna i en separat skål så att Edvin och Vilma inte får stora nippran.
Blanda ihop tzatzikin.
Trä köttet på grillspett och grilla på grillen i 3–4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Värm pitabröden på grillen och lägg upp på 4 tallrikar tillsammans med grillspett, rödlökssallad och tomater. Servera med resterande tahinidressing.
Gott!!
Vi hörs ❤️
Kommentarer