Söndagmiddag

Pappan hemma hos oss fick laga mat ikväll. Vi har haft matkassevecka och det här var nog veckans bästa.

Rotselleri är inte något någon hemma hos oss har lärt sig tycka om, så stompet bytte vi ut mot ris.

Kyckling i ostsås med ris och grönsaker

Kyckling
650 gram minutkycklingfilé
Svartpeppar och salt, krydda efter smak
0,5 st rödlök
olivolja och smör att steka i
3 dl vispgrädde
1 msk Dijonsenap
1 tsk grönsaksbuljong
25 gram Parmesan
50 gram Gruyére
0,5 dl crème fraiche
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta

Fyra portioner ris
225 gram haricots verts
Romansallad
0,5 rödlök
Gurka

Koka ris.

Salta och peppra kycklingfiléerna och skala och finhacka löken.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna med löken ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt grädde, crème fraiche, vitlök, dijonsenap, soja och buljong. Låt puttra ca 5 min. Riv över ost, blanda om och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:

Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten. Skölj sallad, skiva gurka och blanda ihop med hackad rödlök.

Servera kycklingen tillsammans med ris och grönsaker.

Vi hörs ❤️


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229