Skoleboller

Idag har jag testat receptet som snurrat i bakgruppen ett tag.

Det blev riktigt goda bullar, även om jag kan ha överdrivit mängden vaniljkräm.

22 stycken 55-gramsbullar

50 g jäst
125 g smör
2.5 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl socker
0,5 tsk salt
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg, till pensling

5 dl vaniljkräm, till fyllning

3 dl florsocker
3 msk äggvita
kokos, att doppa bullarna i

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör, tillsätt mjölk och grädde. Värm till 37 grader.

Smula ner jästen i en degbunke tillsammans med socker och salt. Tillsätt den ljumna smörblandningen och rör till jästen löst upp sig.

Blanda ner vaniljsocker och bakpulver tillsammans med mjölet, lite åt gången.

Arbeta ihop degen så den precis släpper från bunken, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Koka under tiden vaniljkräm.

Stjälp upp degen på bakbord, knåda ut degen och dela i ca 15-20 bullar.

Rulla till bollar och gör en liten grop i mitten, fyll med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 20 minuter, pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen i ugnen i ca 15 minuter.

Låt bullarna svalna, pensla på florsockersmeten och doppa bullarna i kokosflingor.


Vi hörs ❤️

  • 70 visningar

Gillar

Kommentarer