Sjukt bra bullrecept 👌

Nu har jag bakat skoleboller de senaste tre helgerna (Japp, varenda en Àr uppÀten!) och idag ville tjejerna hellre ha kanelbullar. Det Àr mÀrkligt att jag aldrig kommer ihÄg vilka recept jag gillar, men jag hittade det hÀr som Àr riktigt bra!

Jag trodde det skulle bli snÄlt med fyllning, men det blev bra.

30 stycken 60-gramsbullar:

10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk malen kardemumma
200 g. rumsvarmt smör
50 g. jÀst
4 dl mjölk
1 Àgg

Fyllning:
75 g. rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
0.75 dl strösocker
1/2 tsk salt

1 uppvispat Àgg
pÀrlsocker

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, salt och kardemumma. Rör ner smöret och den smulade jÀsten i mjölblandningen.
TillsÀtt Àgg och mjölk i mjölröran. KnÄda (helst i maskin) ca tio minuter.
JÀs under duk ca en timme, rör under tiden ihop fyllningen.

SÀtt ugnen pÄ 240 grader.
HÀll ut degen pÄ lÀtt mjölat underlag. KnÄda inte utan kavla direkt ut den till en ca 40x60 cm platta. Bred pÄ fyllningen.
Jag kan inte göra snygga snurror och ska lÀra mig av nÄn youtuber som har en begriplig tutorial, mentill dess blir mina bullar bÀst skurna, i bullformar.

LÄt jÀsa till dubbel storlek, ungefÀr i 30 minuter.
Pensla med Àgg, strö pÄ lite pÀrlsocker och grÀdda ca 8 minuter.

Vi hörs ❀

Gillar