Sjukt bra bullrecept 👌

Nu har jag bakat skoleboller de senaste tre helgerna (Japp, varenda en är uppäten!) och idag ville tjejerna hellre ha kanelbullar. Det är märkligt att jag aldrig kommer ihåg vilka recept jag gillar, men jag hittade det här som är riktigt bra!

Jag trodde det skulle bli snålt med fyllning, men det blev bra.

30 stycken 60-gramsbullar:

10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk malen kardemumma
200 g. rumsvarmt smör
50 g. jäst
4 dl mjölk
1 ägg

Fyllning:
75 g. rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
0.75 dl strösocker
1/2 tsk salt

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, salt och kardemumma. Rör ner smöret och den smulade jästen i mjölblandningen.
Tillsätt ägg och mjölk i mjölröran. Knåda (helst i maskin) ca tio minuter.
Jäs under duk ca en timme, rör under tiden ihop fyllningen.

Sätt ugnen på 240 grader.
Häll ut degen på lätt mjölat underlag. Knåda inte utan kavla direkt ut den till en ca 40x60 cm platta. Bred på fyllningen.
Jag kan inte göra snygga snurror och ska lära mig av nån youtuber som har en begriplig tutorial, mentill dess blir mina bullar bäst skurna, i bullformar.

Låt jäsa till dubbel storlek, ungefär i 30 minuter.
Pensla med ägg, strö på lite pärlsocker och grädda ca 8 minuter.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer

Mor
,
Ser väldigt gott ut, även era chokladbolleägg. Synd att jag inte är där och får fika med er
vardagsmatochbakmani
vardagsmatochbakmani,
Det kommer att finnas fika när du är tillbaka 🥰
nouw.com/vardagsmatochbakmani