Shredded chicken coconut salad

Jag hittar inte det exakta receptet någonstans, men det här är lite likt.

Barnen åt glatt, Vilma gjorde såsen och tyckte den blev magnifik och dippade grönsaker, sina fingrar och åt den med sked! Vi åt också glatt, det är en väldigt tuggig sallad så vi idisslade grönsaker och det blev över en låda över till lunch - jippie för mig!!

350 g kycklingfilé
3 små schalottenlökar

2,5 dl kokosgrädde
2 tsk rörsocker
2,5 msk fisksås
1 pressad lime

100 g glasnudlar
100 g vitkål
100 g blomkål
3 morötter
0,5 gurka
0,5 röd paprika
100 g sugarsnaps och ärtskott
2 salladslökar
1 dl saltade jordnötter
Örter typ koriander, mynta, thaibasilika
Chiliflakes och limeklyftor

1. Klyfta schalottenlök och koka upp i saltat vatten. Lägg i kycklingen och sjud tills den är genomkokt, ungefär 15 minuter.
Låt svalna och riv sönder med en gaffel.
2. Tillaga nudlarna enligt paketets anvisning. Skölj av med kallt vatten (jag klipper dem två gånger för att inte få en stor nudelhärva) Låt rinna av i sil.

3. Vispa ihop kokosgrädde, fisksås och rörsocker till en dressing. Smaka av med lime.

4. Skär grönsakerna i små stavar och bitar, jag tycker om julienne, men det gör man som man vill. Hacka jordnötter och örter.

5. Välj om allt ska ligga varvat i en stor skål, eller om det passar bättre med taco style så alla tar det de vill ha. Servera med chiliflakes och limeklyftor.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229