Så himla god rabarberkaka

Fina Christina gav mig ju rabarber och den här kakan är en hallelujakaka.

Jag ska baka- och äta den varje dag då länge jag har rabarber. Så värt!

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk
50 g smör, smält
3,5 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 stjälkar rabarber
1 msk råsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

Fyllning: Skala rabarbern och skär dem i långa, smala bitar, någon centimeter kortare än formens diameter. Dela dem på mitten.

Strö råsocker över rabarberstängerna.

Häll smeten i formen.

Lägg rabarberstängerna i formen av en stjärna på smeten.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljvisp, vaniljsås, vispgrädde eller glass.

Så himla gott!!

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer