Produktiv dag

Det blev en lördag med många ifyllda checkboxar. 10:30 - MMA ✔️
11:20 - Dans ✔️
12:10 - Playdate Ella med monsterpyssel✔️
13:10 - Chokladbullar ✔️
14:10 - Havrebullar ✔️
15:00 - Ölupptappning/kapsylering ✔️
16:00 - Glöggen är satt✔️
17:00 - Lördagsjogg
19:00 - Tre maskiner tvätt ✔️

Vi betade dessutom av två rätter från matkassen. För första gången sedan vi började med den här kassen, medioker kylskåpsrens. Supertrist då vi ju betalar för samma standard som vanligt, inte för något som påminner om matsedeln första veckan januari. Hur som helst, det brukar vara mycket bättre än så här.

Chokladbullar alltså! Oväntat goda, men som Ella sa: Åh herre jösses, är det bullar? I sånt fall bakar min mamma mycket finare! Skitunge. Maria bakar inte bullar, men det vet ju inte barnet 😂😎🙈 Jag skar dem för tunt och det blev väldigt kletigt.

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk mald kardemumma
13 dl vetemjöl

Fyllning
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
1 ägg, lätt uppvispat
1 dl pärlsocker till garnering

1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
2. Rör ut jästen med socker och salt, tillsätt lite av degvätskan och rör ut i en bunke. Tillsätt kardemumma och mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk 30 minuter.
3. Vispa ihop ingredienserna, utom chokladen, till fyllningen. Hacka chokladen.
4. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut till plåtlånga (40 cm) plattor, ca 1 cm tjocka. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen längs ena långsidan.
5. Rulla ihop från långsidan och skär i 3-4 cm bitar. Lägg dem med snittytan upp på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.

Vi hörs ❤️

  • Nära Bromma

Gillar

Kommentarer