Pizzapiroger

”Det här gjorde du jäkligt bra”

Alltså, det är typ det bästa omdöme jag kan få av min man då det kommer till bakning och matlagning.

Han har dock rätt i sak, attans goda!

Receptet gav ca 30 stycken halvsmå piroger

150 gram smör
3 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
0,5 tsk honung
2 ägg
1 liter vetemjöl

Fyllning:
1 sats/burk färdig tomatsås
250 gram strimlad, rökt skinka
250 gram riven ost
3 tsk oregano
1 uppvispat ägg

Smula jästen och rör ut den i salt och honung. Smält smöret och häll på mjölken, låt vätskan bli fingervarm. Häll hälften av mjölksmöret över jästkladdet och rör ihop. Häll sedan på resten och
tillsätt ägg. Sikta i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa medan du förbereder fyllningen. (D.v.s. koka tomatsås alternativt öppna burken, rör ihop skinka med ost och oregano)
Knåda ihop degen och dela den i två lika stora delar. Kavla varje del till en rund platta och bred tomatsås över hela. Dela varje platta i önskat antal pizzaslicear. Lägg någon matsked fyllning på bredsidan av varje slice. Rulla försiktigt ihop från bredsidan in till mitten så att slicen blir en giffel. Värm ugnen till 225 grader.
Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i 15 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö eventuellt på lite ost och oregano. Grädda dem ca 15 minuter.

Goda med tabasco hälsar Edvin!!

Vi hörs ❤️

  • Nära Unnamed Road, Bromma

Gillar

Kommentarer