Ordentlig och utomordentligt god söndagmiddag

Ett tankefel smög sig in i min matsedel och gårdagens överstrukna middag blev aktuell och dagens blev struken. Tokigt.

Vi åt kycklingen med hasselbackspotatis och en sås jag gjorde på stekskyn, grädde, lite soja och worchestershiresås.

500 gram kycklingfiléer
120 g mozzarella
6–8 basilikablad
4–5 soltorkade tomater
1 paket bacon (140 g)
salt och peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 225°. Skär ett ganska djupt längsgående snitt, som en ficka, i varje kycklingfilé. Hacka mozzarellan, basilikan och tomaterna. Blanda alltsammans och fyll sedan fickorna med blandningen. Kläm ihop fickorna och linda baconskivorna runt filéerna. Salta och peppra.

Stek filéerna så att de får fin yta, lägg dem sedan i en ugnsform och tillaga dem i ugnen i cirka 15 minuter eller tills filéerna är genomstekta. Servera kycklingen med en hasselbackspotatis, sås och grönsallad med en god vinägrett.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer