...Och gokaka

Festligt, min text har blivit raderad två gånger. Det känns inte bara inspirerande att skriva en tredje, så jag tar en paus och yogar!

Mykitchenstories... Camilla är ett bakgeni! Alla av hennes recept jag provat har varit tipptopp.

Receptet ger ca 20 bountysnittar: 125 g mjukt smör

100 g strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

120 g vetemjöl

70 gram kokosflingor + att dekorera med

1 tsk bakpulver

1 krm salt

50 g mjölkchoklad

50 g mörk choklad


  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap riktigt krämigt.
  3. Tillsätt vetemjöl, kokosflingor, bakpulver och salt. Arbeta ihop, bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd. Lägg längderna på plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller till dess kakorna fått fin färg. Skär längderna på snedden till snittar innan de svalnat helt.
  5. Medan kakorna svalnar, förslagsvis i kylskåpet, kan du grovhacka chokladen.
  6. Smält ihop mjölk- och mörk choklad. Låt svalna innan du toppar dina kakor med den.
  7. Bred ut chokladen på kakorna, dekorera med kokosflingor.
  8. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk när chokladen stelnat.

Gott!! Gott!! Gott!!

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer