Nytt recept på rabarbersaft

Christinas rabarber räcker till en sats saft också.

Ingredienser
1,5 kg rabarber
2 st ekologiska citron
30 g citronsyra
2 l vatten
1 kg strösocker

Gör så här:

Börja med att skära upp rabarbern i mindre bitar, ca 1-2 cm långa. Häll ner i en kastrull.

Skriva citronerna och lägg i kastrullen. Strö över citronsyran och rör om.

Koka upp vattnet och häll över frukten, rör om. Lägg på locket och låt stå i kylen i minst ett dygn.

Sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör i socker. Smaka dig fram så du hittar den perfekta balansen mellan syra och sötma. Låt koka upp och koka i fem minuter och skumma av saften under tiden. Häll upp i väl rengjorda flaskor.

Vi hörs ❤️

  • Drickbart
  • 14 visningar

Gillar

Kommentarer