Nytt försök med tekakor

Tur att de blev goda, det blev 40 stycken, antar att jag gjorde dem mindre än Linda 😬

ÄPPELTEKAKOR

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
1 tsk honung
2 tsk salt
3 äpplen, rivna
150 g smör, rumsvarmt
110 g (2 dl) rågsikt
35 g (ca 1 dl) havregryn, finmalda
840 g (ca 14 dl)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i degbunken, blanda med salt och honung, tillsätt mjölken. Rör i rivet äpple, smör, havregryn, sikt och mjöl, lite i taget. Knåda degen i ca 5 min. 
2. Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
4. Stansa ut runda brödkakor i degen med en kakform, ett stort glas eller en rund skål. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på galler under bakduk
.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer