Minibrownies med cheesecakefyllning

Jag blir så ledsen, hela inlägget med recept och allt försvann när jag precis var klar 🥺

Jaja, let’s do it all again.
Det här är ytterligare ett recept från Laga Lätt, men jag hittade igen det i GP.

Då jag bara ville ha med mig en humörhöjare till parken halverade jag receptet. I cheesecakefyllningen bytte jag ut sockret mot en dl vit chokladpannacotta som blev kvar efter T:s födelsedagstårta.

12 bitar, 40 minuter

150 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1,5 ägg
1/2 äggula
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
100 g färskost
1/2 ägg
1/4 dl strösocker

Smörj en form (cirka 10x15 centimeter) med smör. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

Smält försiktigt 100 gram av chokladen.

Vispa smör och socker fluffigt, helst med elvisp. Tillsätt ett ägg, vispa ordentligt innan du tillsätter det halva ägget och edan den extra halva äggulan.

Rör ned chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bak- och vaniljpulver och salt. Sikta ned i smeten i omgångar och rör om försiktigt tills alla klumpar försvinner. Vänd till sist ned resten av den grovhackade chokladen.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.

Häll ut browniesmeten i formen. Klicka ner cheesecakefyllningen. Dra försiktigt med en kniv för att skapa ett marmorerat mönster.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter beroende på hur kladdiga brownies du vill ha. Testa med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska ändå vara lite kladdig.

Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen för att kallna. Skär i 12 små bitar.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer