Matveckan började bra

Sista receptet från förra veckans matkasse.

Det blev riktigt gott 👌

Pasta all’Amatriciana

Tomatsås
0,5 rödlök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 krm chiliflakes
1 msk fryst basilika
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
400 gram passerade tomater
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk honung
Salt och svartpeppar

Tillbehör
320 gram pasta
240 gram kycklingbacon
220 gram haricots verts
50 gram parmesan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Tomatsås:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med tomatpuré, chiliflakes, oregano och basilika i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger.
Rör i passerade tomater, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
Strimla kycklingbacon och fräs det knaprigt i en panna. Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Strö över bacon och riven ost. Servera med haricots verts
.

Easy peasy, perfekt en måndag!

Vi hörs ❤️

  • Vardagsmat
  • 41 visningar
  • Nära Unnamed Road, Bromma

Gillar

Kommentarer