Matkasseveckan börjar med succé

Veckan börjar med Wallenbergare.
Jag skojar inte om jag säger att Agnes åt 200 gram biff. Hon kunde inte få nog.

Vi gillar ju sås, så jag kompletterade med en gräddsås. Gött och fem stjärnor från oss!

Wallenbergare:
500 g nötfärs
4 st äggulor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 msk olivolja
Tillbehör:
700 g potatis
1 tsk salt
100 g ärtor
100 g sojabönor
rårörda lingon

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Sjud ärtor och sojabönor sista minuterna i kokvattnet innan du häller av potatisen.

3. Wallenbergare: Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt lite grädde i taget under kraftig vispning eller mixning och blanda till en jämn smet. Forma 4 stora biffar eller 8 lite mindre biffar.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn wallenbergarna ca 2 min/sida. Sätt in stekpannan i ugnen eller lägg över wallenbergarna på ett ugnssäkert fat. Stek klart i ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek..

5. Tillbehör: Sås:
I stekskyn rörde jag ut 1/2 skivad lök, 1 dl grädde, 1 dl crème fraiche, 1 tsk soja, 1 tsk kalvfond, 1 tsk worcester shiresås (jag råkade beställa hem två stycken och måste använda upp iallafall en
😇), svartpeppar och salt.

Servera wallenbergarna med kokt potatis, ärtor, sojabönor, sås (eller brynt smör - smält isf 75 g smör tills det börjar dofta nötigt och blir lite brunt) och rårörda lingon.

Gott, gott, gott!

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer