Måndagslax

Måndagslaxen är sojaglaserad med nudlar och sparris. Det här blev riktigt gott, till och med den 10-åriga fiskskeptikern åt sin bit utan knot. Det är minst sagt en vinst 🏆 Jag tror att receptet är från Matmagasinet, hittar det inte på nätet hur som helst.

400 g laxfilé
1/2 dl japansk soja
1/2 dl pressad lime
2 msk honung

1/2 japansk soja
1/2 dl pressad lime
1/2 grönsaksbuljong
1 msk honung

250 g äggnudlar
1 bunt grön sparris
1 lime
1 msk sesamfrön
Färsk koriander

Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform och baka den i ca tolv minuter. Koka ihop soja, lime och honung tills konsistensen är som tunn sirap. Häll marinaden över laxen och ställ in i ugnen ytterligare fem minuter.

Koka ihop soja, lime, buljong och honung. Den ska reduceras något och bli lite trögflytande.

Koka nudlarna, lägg i sparrisen sista två minuterna. Skiva limen tunt.

Servera laxen med nudlar, sparris, glaze, koriander och sesamfrön.

Så himla gott!!


Vi hörs ❤️

Gillar