Kladdiga kladdkakemuffins

Mmmmums!

Jag kompletterar med en bild när jag får tillfälle, jag åt en (i lönndom) med lättvispad vaniljgrädde och jordgubbar. Jag tyckte dock att det lät galet mycket med sex deciliter socker och använde "bara" tre. Förmodligen var det därför kakorna blev mer sockerkakiga än kladdkakiga i konsistensen... Men det var inget mitt kuljärn inte kunde hjälpa till med. Nästa gång gräddar jag dem 8 minuter!
Receptet hittade jag på underbara matplatsen

Kaka:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda allt och klicka i smeten i formarna. Fyll ungefär hälften av formen med smet.
Grädda i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om.
Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.
  • Bakat
  • 1 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229