Kalkonfärsgryta

Mathem har ju som vi konstaterar vid typ varje leverans blivit så himla mycket bättre än för ett par år sedan. De allra flesta recepten är riktigt bra. Idag åt vi en kalkonfärsgryta. Det låter inte superfestligt, men var väldigt gott.

För 4-5 portioner:

1/2 knippe salladslök
2 msk finriven ingefära
2 klyftor vitlök
1 tsk chiliflakes
1 msk neutral olja
600 g kalkonfärs
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
100 g bladspenat
1 lime
Salt och svartpeppar
Tillbehör
250 g Shiratakinudlar
250 g sojabönor
Koriander
1 klyftad lime

1. Koka upp vatten till nudlarna.

2. Finhacka salladslök och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen genomstekt. Tillsätt salladslök, ingefära, vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare tills löken har mjuknat. Tillsätt fisksås, soja, kokosmjölk och vatten och låt puttra i 5 min. Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.

4. Sjud sojabönorna ca 2 minuter i saltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Strö över lite flingsalt.

5. Tillred nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med limeklyftor, koriander och sojabönor.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer