Kakburk

Edvin ska ha en massa möten imorgon och då behöver han ju ha med sig kakor. Han får en sats med Vilmas favoritkakor, ett gäng med cookies och kokostosca.

Kokostosca, ryttarkakor eller vad man nu vill kalla dem är så himla gott tycker jag. Det här var ett för mig nytt recept och det blev ganska bra tror jag.

175 g smör
3 st stora ägg
4 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 krm salt
1 1/4 dl kakao
1 enkel espresso
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kokosflingor
smör till formen
kokosflingor till formen

125 g smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 1/2 dl strösocker
300 g kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och bröa med kokos.
Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, vaniljpulvret, salt, kakao och blanda till en smet. Häll därefter på espresso, kokosflingor och rör om.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila.
Medan kakan vilar kan vi börja med Toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och häll på samtliga ingredienser. Rör hela tiden om så att det inte bränner vid. Låt koka upp och sjuda ett par minuter.
Bred över glasyren över kakan och grädda i nedre delen av ugnen så att toscan får en fin gyllenbrun färg. Tag ur och låt vila.

Nu ska jag sova och hoppas att min sargade axel mår bättre imorgon. Det folk har sagt om kortisonsprutor i axlar har inte varit överdrivet. Herregud vad ont det gjorde både under, efter och nu. Fy och för fanken - men imorgon blir det toppen!

Vi hörs ❤️

  • Nära Svartviksslingan , Bromma

Gillar

Kommentarer