Jag mötte nyss en grävlingsjävel

Det är min värsta, delat med orm. Jag skulle från Maria till Therese när det sprang ut en framför mina fötter. Den sprang ner mot huslängan där vi har lite span och det sparade oss många sköna slantar då jag överväger att aldrig mer sätta min fot på kullen och definitivt inte kommer att överväga att bo där. Jag stod vid den enda lampan mellan en massa skog och buskpartier säkert fem minuter innan jag samlat så mycket mod att jag kunde spurta ut på vägen. Fy fan och urk. Synd för Therese som inte fick sin muffinleverans, jag bakade nämligen riktigt goda äppelmuffins idag.

Receptet skulle vara åtta stycken, men jag fick ut tolv stycken 65-gramsmuffins, tio stycken 35-gramsmuffins och en liten smulpaj (men till den lade jag till två äpplen)

Äppelmos:
2 äpplen
1 vaniljstång
2 msk vatten
1 dl Strösocker

Crumble:
50 g smör – rumstemperatur
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1/2 msk kanel
1 dl vetemjöl

Muffinssmet:
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
2 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl vegetabilisk olja

Äppelmos: Skala och tärna äpplena. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både frön och stång en kastrull tillsammans med äppelbitarna, vatten och strösocker.
Koka upp alltsamman, medan du rör lite då och då tills äppelbitarna känns mosiga. Det tar cirka 7-10 minuter. Ta bort från spisen, lyft ut vaniljstången och låt svalna.
Crumble: Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smuldeg. Strö sedan ut smuldeg på muffinsen.
Muffins: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, mjölk och olja lite lätt, rör i socker, vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Arbeta ihop det till en slät smet.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt, fyll 3/4 av formen med smet. Spritsa i lite äppelmos och strö över crumble. Grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Ta ut och låt svalna.

Nu ska jag äta åtta-tio muffins, dricka ett glas pálinka och glömma bort den här kvällen!

Vi hörs ❤️

  • Nära Bromma, Stockholm

Gillar

Kommentarer