Iskaffe - min sommarlast

Igår och idag har jag druckit mer mjölk än jag gjort totalt sett under 2019.

Iskaffe är så ofantligt kompatibelt med mig, med balkongen och med min sinnesstämning.

Förra året tipsade någon pysslig person, typ Fixa Själv eller Mia Öhrn om att frysa in överblivna kaffeslattar. Jag brygger sjukt stark kaffe, dubbelt så starkt som mitt vanliga och häller upp i istärningspåsar.

Min bästa dosering är sex kuber kaffe till två deciliter mjölk och en skvätt vaniljsyrup. Jag beställde en överprisflaska från något danskt företag förra året, men blev snål och gjorde därför egen istället.

2 dl strösocker
1 dl rörsocker
3 dl vatten
0,5 tsk vaniljpulver alt. en vaniljstång
0,5 tsk vaniljsocker

Blanda socker och vatten i en kastrull.
Tillsätt vaniljpulver eller dela vaniljstången och skrapa ur dess frön.

Rör om till sockret har lösts upp, koka upp och låt sedan sockerlagen puttra i tio minuter. Tillsätt vaniljsocker och rör om.

Låt sirapen svalna under lock. Häll sedan upp på flaska.

Vi hörs ❤️

  • Drickbart
  • 36 visningar

Gillar

Kommentarer