God söndagskyckling

Vi har haft en bra matvecka och avslutade med cornflakeskyckling.

Det var riktigt gott och det är så roligt när småtjejerna spontant stämmer upp i unison lovsång över mat.

700 gram kycklinginnerfilé
salt
svartpeppar, malen
1 ½ dl vetemjöl
1 ägg
3 dl cornflakes
2 dl nachochips
1 dl panko
smör att steka i

2 majskolvar
smör till stekning

12 potatisar
2 msk smör
2 msk ströbröd
1 ask små, kvisttomater
2 schalottenlökar
½ tsk chiliflakes

1 ½ dl majonnäs
½ dl gräddfil
1 msk ketchup
2 msk chipotlepasta
chiliflakes

Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen.
Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Krossa cornflakes och nachos, blanda tillsammans med mjöl i en påse. Vänd kycklingen i ägget och lägg sedan ner några filéer i taget i cornflakesblansningen. Stek kycklingen i smör tills de är gyllenbruna.

Lägg kycklingen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills de är genomstekta.

Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i majsen och låt koka i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Skär upp majsen i cirka 4 centimeter breda bitar och stek dem i saltat vatten.

Skåra potatisen på toppen med 3 milliters mellanrum genom halva potatisarna. Lägg potatisen i en ugnsfastform eller på en plåt.
Smält smöret och pensla potatisen med smör, strö över ströbröd. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.

Ta ut formen ur ugnen. Lägg tomaterna runtom. Skala och dela på lökarna, lägg löken i formen. Sätt in formen i cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen mjuknat.

Chilidipp: Rör ihop majonnäs, gräddfil, ketchup och chipotlepasta. Strö över lite chiliflakes.

Servering: Lägg upp kycklingen och majsen i formen med hasselbackspotatisen. Servera med chilidipp.

Supersmarrigt!

Vi hörs ❤️

  • Nära Unnamed Road, Bromma

Gillar

Kommentarer