Fantastiska räkor

Bästa räkrätten på länge! Tjejerna älskar inte räkor och åt bacon istället. Receptet kommer från min gamla favorittidning Laga Lätt. De recepten är ofta svåra att hitta- och länka till. Det var en sjukt bra tidning, jag prenumererade flera år innan den lades ner 2011 eller om det var 2012. Synd att det inte finns någon liknande nu, men det kanske kommer.

500 g skalade räkor
1/2 rödlök
2 bitar (stänger? stånd?) stjälkselleri
2 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
1 krm chili flakes
1 msk worcester shiresås
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1/2 citron
Fiskfond
Salt och svartpeppar
Dill
Pasta

Jag tycker inte om selleri, eller det kan fungera som smaksättare, men själva bitarna tycker jag är görsnuskiga och blir tre år och spottar ut. Därför fräste jag löken separat i smör och fräste upp allt utom räkor och dill i en annan panna. Innan löken fick gå i fiskade jag upp sellerin och serverade med pasta. Räkor rör jag sällan i grytor och såser, brukar ha dem i en skål för var och en att ta för sig själv eller tillsätta dem kalla, under såsen.
Superlätt och supergott!

Vi hörs ❤️



Gillar

Kommentarer