Ett bakliv utan mjölkprotein

Om det nu ska vara så att vi ska ha intolerans i familjen är komjölkprotein ändå överkomligt att utesluta ur kosten. Framförallt då lilltjoppan kan äta både Fetaost och de flesta typer av choklad med över 70% kakaohalt. Vilma har, tack och lov, en ganska mild variant som ger magsmärtor vilket (baserat på min egen erfarenhet) är mindre joxigt än kliiga utslag att hantera.
En bagatell i sammanhanget är att det är rätt svårt att baka mjölkfritt. Kokossmaken som följer med kokosolja tilltalar inte Vilma och Robin och mjölkfritt margarin tilltalar inte mig då det inte smakar något och inte beter sig som smör. 

Mamma har hittat ett recept på veganska chokladkakor som är riktigt bra (tjejerna gillar dem, jag och mamma gillar dem även om Robin hellre låter bli att äta kakor än att behöva äta dem!) De har dock en djup och fyllig chokladsmak som nog inte tilltalar den som föredrar sötare choklad. Till familjefikat i eftermiddag bakade jag Hi-hat cupcakes. Jag tyckte de blev rätt goda, men alla fyra barnen valde bort olika delar av sin muffin😂

Jaja, det kunde ha varit så mycket värre än att jag behöver lära mig baka utan mjölk!
Vi hörs ❤️

  • Nära Bromma, Stockholm

Gillar

Kommentarer

vardagsmatochbakmani
vardagsmatochbakmani,
Tack! De var ganska goda, men var framförallt roliga att göra 😊
nouw.com/vardagsmatochbakmani