En seriöst asgod kaka

Emma Brink Rask har levererat igen, hon är så sjukt duktig och varenda recept jag testat har varit toppen. Ingen annan hemma har smakat kakorna, jag överväger att gömma dem och ha hela satsen för mig själv... Nom nom nom!

Kokoskolakakor :
Mördegskex
115 g smör
65 g florsocker (1 dl)
30 g mandelmjöl (0,5 dl)
165 g vetemjöl (2,75 dl)
1 litet ägg

Kokoskola
100 g kokos (3 dl)

180 g mjuk gräddkola
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk salt

Dekor
100 g mörk choklad

Instruktioner:
Mördegskakor
1. Se till att smöret är kylskåpskallt. Skär det i kuber och blanda med florsocker, mandelmjöl och vetemjöl i en mixer och kör tills det blir som en sandig deg. Samla degen då med ägget tills det blir en fin deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Kavla ut och ta ut kakor. Ca 5 cm i diameter. Lägg på en plåt och grädda tills de är gyllenbruna, ca 10 minuter.

Kokoskola
1. Rosta kokosen i en torra panna på spisen tills den fått fin färg.

2. Lägg gräddkolorna tillsammans med vispgrädde och salt i en mikrosäker bunke och micra dem tills de blir en jämn slät smet. Ta ut och rör om emellanåt.

3. Rör ner kokosen och fördela smeten på kakorna. Det är enklare när kolan har stelnat lite, men inte för mycket för då kommer den inte att fastna på kakorna. Jag tog hjälp av en smörkniv och formade sedan med fingrarna.

4. Låt kakorna stelna i kylen.

5. Smält chokladen (temperera om du vill och orkar). Doppa sedan botten av kakorna i chokladen. Häll sedan resten av chokladen på en liten plastpåse, klipp ett litet hål i hörnet och spritsa chokladen över kakorna.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer