Nya inlägg

En portion värdig en långtradarchaffis

Vi har haft lite rockader och stök i helgmaten, det slutade med att söndagmiddagen blev fredagens, fredagens blev lördagens och lördagsmiddagen är flyttad till imorgon.

Hur som helst, eftersom jag numera glömmer hela tiden är jag nöjd över att nedan presentera en rätt samtliga fem B&B:s åt utan tjat, tjafs och gnäll. Det är en närmast mission impossible-uppgift, men den här veckan har varit en väldigt bra matvecka. Även laxcannellonin som blev lasagne, bouff Bourgignon och korvstroganoff har stuckit ut. Mycket tillfredsställande!!

Kotletter i gräddig sås

6 benfria fläskkotletter
1 gul lök
2 schalottenlökar
2 msk olja till stekning
1 dl crème fraiche
2½ dl vispgrädde
½ dl svartvinbärsgelé
2 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk torkad rosmarin
1 msk timjan
1 msk vitvinsvinäger
1 msk konc kalvfond
salt och peppar

Sätt ugnen på 180°.
Skala löken och klyfta i ganska stora klyftor. Hetta upp olivolja en stekpanna och stek löken på medelvärme tills den mjuknat.
Tillsätt resten av ingredienserna i pannan och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i en ugnssäker form och tryck ner kotletterna i såsen. Stek klart i mitten av ugnen, 35–40 minuter.
Ta ut och garnera med färsk rosmarin. Vi serverade med hasselbackspotatis, broccoli med parmesan, massor av grönsaker och svartvinbärsgelé
.

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer