En anledning att baka en kaka

Therese initierade lek i helgen och det i sin tur gav mig en god anledning att förbereda en kaka som jag varit sugen på att testa. Jag halverade det här receptet och ändrade det till att passa mig bättre.

Toscakaka med cornflakes

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
100 gr smält smör
0,5 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Gör så här:
1) Ugn = 175 grader.
2) Smörj och bröa en kakform.
3). Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och rör i mjölk. Blanda de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll därefter i mjölksmöret.
4) Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig och inte helt genomgräddad. Under tiden kakan står i ugnen kan du göra toscasmeten.

Tosca:
4 dl cornflakes
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 dl vispgrädde
40 gr smör
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ihop i ca 15 minuter, tillsätt vaniljsocker och rör ihop. Bred sedan toscan över kakan och sätt in den i ugnen igen. Det räcker med ca 5 – 10 minuter.

Vi hörs ❤️

  • Nära Unnamed Road, Bromma

Gillar

Kommentarer