Liknande inlägg

  Efter schackrutor får man sova!

  Barnen tyckte att vi skulle ta vara på dagen och satte därför igång 04:10. Skön tid! Jag somnade med Vilma före sju igår, så jag var förvisso utsövd, men det är inte OK att gå upp mitt i natten. Vi drog oss därför till 05:15 då det inte heller är ett dugg OK att gå upp, men mindre koko.

  Jag och Vilma hade förberett en deg till schackrutor redan innan vi åkte på semester och idag ansåg jag att den vilat färdigt. Jag gillar ju små småkakor och schackrutorna blev små (och inte så raka, jag skyller på att jag snart svimmar av trötthet). Snurrkakorna är mer ”lagom”. Dessvärre råkade jag bränna snurrisarna för att jag fastnade när jag satt och läste om min kompis Linda som blivit osams med SD-vännerna genom att twittra om västerländska mäns försämrade fertilitet (finns en hög forskare som uttalat sig och en annan hög studier kring det och hon giggar som komiker emellanåt, så jag antar att hon använt material från och till det)

  Jag blir helt förfärad över hur elaka människor är. Hon har blivit hotad och det ena med det tredje... Troligen har hon inte skrivit det så trevligt då hon har en ganska vass ton många gånger, men jag undrar när folk ska lära sig att det går jättebra att scrolla förbi sånt man inte gillar/håller med om/vill läsa. Man måste alltså inte läsa och man bör aldrig skriva vidriga saker om man väljer att kommentera det hela. Hur som helst påverkade det hela mina snurrkakor på ett negativt sätt och det är som det är med det. Eventuellt behöver jag äta alla själv och det går inte ihop med min nysatsning på kost- och träningslivet som startar imorgon.


  Ca 50 kakor

  200 g smör
  1 dl strösocker
  4 1/2 dl vetemjöl
  1 krm salt

  Ljus deg
  2 tsk vaniljsocker

  Mörk deg
  2 msk kakao

  Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
  Vispa ihop smör, salt och socker till en jämn smet.
  Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och fortsätt vispa tills det blir stora smulor.

  Dela degen i två. Tillsätt vaniljsocker till den ena och kakao till den andra delen. Tryck ihop varje del för sig, till två bollar.
  Ta upp degarna på ett bakbord och dela dem i två delar så du får två ljusa och två mörka delar.
  Rulla ut till längder och tryck till dem mot bakbordet så längderna får platta kanter. Lägg dem tätt ihop, med två ovanpå de andra så de bildar ett litet schackmönster.
  För att göra snurrkakor behöver man två degklumpar och kavla respektive färg tunt. Lägg ihop dem och rulla tajt.
  Låt vila i kylen i 1–2 timmar.Sätt ugnen på 200°C.
  Ta fram längden och skär ca 3–4 mm tjocka skivor.
  Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8–10 minuter.5–10 minuter, beroende på ugn.

  Vi hörs ❤️  • Nära Bromma

  Gillar

  Kommentarer

  Mor
  ,
  Ser finfina ut. Ni lär nog vakna tidigt några dagar till, skulle jag tro
  vardagsmatochbakmani
  vardagsmatochbakmani,
  04:37 kom Agnes... Så gott som sovmorgon!
  nouw.com/vardagsmatochbakmani