Daimdrömmar

Vilma och jag hade tråkigt och gjorde det man gör om man har tråkigt. Bakade!

Daimdrömmar verkar vara hett just nu och vi hade allt hemma till det så vi slog till på sådana.

Receptet ger 15 jättestora eller 30 små drömmar med daim.

100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl neutral olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dubbeldaim
50 g mörk choklad

Ugnen = 175 grader (över- och undervärme).

Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet. Vi använde Kitchen Aid, säkert inte ”rätt”, men så jäkla smidigt.

Tillsätt oljan lite i taget under konstant omrörning.

Sikta ner hjortronsalt, salt och vetemjöl i smörblandningen och arbeta snabbt ihop alltsammans, bara så pass att det precis går ihop till en deg.

Grovhacka daim och choklad. Rör ner i degen tills allt är jämnt fördelat.

Klä två plåtar med bakplåtspapper.

Dela degen i jämnstora bollar, Vilma gjorde 30 stycken 30-gramskakor.
Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt mellanrum, om du inte vill ha en plåtstor kaka. De flyter ut under gräddning.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur
.

Vi hörs ❤️

  • Nära Unnamed Road, Bromma

Gillar

Kommentarer