Dagens middag
Jag borde ha fotat, men kom på det halvvägs in i måltiden och då var det inte längre vackert utan såg ut som en olycksplats.
Gott var det, alla fem åt upp! Receptet kommer från Matmagasinet och det kan jag inte hitta online att länka till.
Tandoorispett i pitabröd för fyra
Ugnen =225 grader
500 g kycklinginnerfilé
1 påse tandoori chicken kryddmix
0,5 dl rapsolja
Rivet skal plus saft av 1 lime
1 tsk salt
Blanda kryddmix, olja, lime och salt i en bunke (eller plastpåse) Lägg i kyckling och låt marinera minst 15 minuter, gärna längre.
Trä kycklingen på spett och tillaga i ugnen ca 15 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
0,5 gurka
4 cocktailtomater
2 klyftor vitlök
3 msk finhackad mynta
3 dl yoghurt
1,5 tsk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Finhacka eller riv gurkan, salta lätt och låt rinna av. Pressa över vitlök och blanda med yoghurt, olja, mynta och peppar. Smaka av med lite salt och tillsätt finhackad tomat (eller servera raitan i två skålar om det finns tomathatare i familjen)
2 tomater
1 rödlök
Sallad
Feferoni
7 pitabröd
Värm pitabröden. Skiva lök, tomat och låt feferonin rinna av.
Fyll pitabröd med strimlad sallad, kyckling, grönsaker och toppa med en klick raita.
Vi hörs ❤️
Kommentarer