Chokladcookies

Mellis 😋 Nybakade chokladcookies och iskaffe i solen. Receptet Ă€r frĂ„n början veganskt och ett av de bĂ€sta jag har sedan Vilmas period nĂ€r vi uteslöt mjölkprotein. NĂ„got modifierat nu, men kakorna Ă€r lika goda!

20 stycken x 20 gram!

180 gram (ca 3 dl) vetemjöl
100 gram (ca 1 dl) strösocker
20 gram (ca 4 msk) kakao
10 gram (ca 2 tsk) vaniljsocker
10 gram (2 tsk) bakpulver
1 nypa salt
140 gram (ca 1 dl) sirap
75 gram smÀlt smör
Ca 0,25 dl kallt kaffe

Gör sÄ hÀr:
SmÀlt smöret. Rör ut kakaon i det avsvalnade kaffet. TillsÀtt sirap. HÀll ner chokladsmeten i smöret. Blanda alla torra ingredienser och vÀnd i smörblandningen. Rulla smÄ bollar (doppa fingertopparna i lite extra mjöl om smet-degen Àr för kletig) och lÀgg pÄ en bakplÄtspappersklÀdd plÄt. GrÀdda mitt i ugnen i ca sju-Ätta minuter i 175°C. De ska inte vara helt fasta nÀr du tar ut dem, utan lite vobbliga. De stelnar efter en stund.

Vi hörs ❀

Gillar