Chocolate Chunk Mousse Cake

Den här rackaren blev god.
Inte sådär superdupermäktig att det blir jobbigt att äta, utan snarare att det går ganska bra att ta två små bitar efter en middag. Ella och Erik har precis varit här på korvlunch och det gick bra att avsluta med en bit moussekaka 😎

Jag höftade lite och ändrade här och där, men landade i en liten kaktårta, som ändå räckte till efterrätt igår då var vi sex som åt (Edvin avstod) och efter lunch idag, då var det fyra ätare så säg 10-12 små bitar.

Ingredients:
150gm DIGESTIVE BISCUITS (eller liknande, jag använde chokladfyllda havrekex)
1/2 CUP DARK CHOCOLATE (ca 1,25 dl. jag blandade mörk och mjölkchoklad)
6 TABLESPOON MELTED BUTTER
(Kläm fast bakplåtspapper i en springform, smöra och tryck ut kaksmulet)
7 INCH CAKE MOULD WITH BAKING PAPER
REFRIGERATE 30 MINUTES

1 CUP WHIPPING CREAM (vispa ca 2,5 dl vistgrädde ganska fast)
1/4 CUP POWDER SUGAR (jag struntade i socker)
1 TEASPOON INSTANT COFFEE (jag struntade i kaffe då jag inte visste hur Zoie ställer sig till kaffe... Robin, Vilma och mamma är inte förtjusta i kaffesmak)
1 CUP MELTED CHOCOLATE, (jag blandade mjölk- och mörk choklad 50/50) MIX WITH THE WHIPPED CREAM (vänd ihop moussen)
SPREAD OVER THE CRUST (frys ett par timmar)
1 CUP HOT WHIPPING CREAM (HEAT UP THE CREAM ON MICROWAVE OR DOUBLE BOILER)
1 CUP DARK CHOCOLATE
(Jag gjorde ”min” supertryffel istället Värm 0,75 dl grädde, 15 g smör och 1 tsk honung 1 minut i micro, rör ner 200 g choklad, jag använde återigen 50/50 mjölk- och mörk, smält i gräddblandningen, rör, rör, rör. Tillsätt en nypa salt. Klart!)
POUR THE GANACHE OVER THE CAKE. Kyl ytterligare en stund. Servera med några trevliga bär!

Vi hörs ❤️

  • 56 visningar
  • Nära Bromma

Gillar

Kommentarer