Biskvidags

Vi hade två äggvitor över och så kan man ju inte ha det, biskvier fick det bli. Vi hade även hallon i frysen så hallonbiskvier kändes rimligt.

Jag kan bara hålla med om att det är en väldigt god smörkräm, tjejerna gillade både den- och det färdiga resultatet mycket.

Med tanke på förra gångens fadäs när jag testade ett annat recept höll jag mig till mitt beprövade från Bakverk & Fikastunder som inte går att hitta längre. Det är verkligen så himla synd, för det var världens bästa bakblogg.

250 g mandelmassa

1 dl socker

2 äggvitor

Riv mandelmassan. Vispa upp socker och äggvita lite lätt. Rör ner mandelmassan och rör till en jämn smet. Fyll smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut 25-30 klickar på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i 180 gr varmluft i ca 13 min.

Den här gången gjorde jag bottnarna på macaronmatta, det blev precis så bra som jag inbillade mig och jag gillar ju att få biskvierna små. Jag doppade en del i mörk choklad, hade tänkt att doppa i ruby också, men färgen var lite dassig så jag valde vit choklad istället. Pyntade de mörka med ruby och resten med hallonpulver. Ganska söta och ganska goda... Om jag får säga det själv.

Vi hörs ❤️

Gillar