Att spritsa kräver sin tjej

Vi ska precis bege oss upp till Maria och har bland annat dessa som bidrag till kvällens plockmiddag.
Det är dessutom Pina Colada-night och jag jobbar vidare på att hitta mitt favoritrecept. Jag kommer att återkomma i frågan.

Våra muffins ser goda ut och jag hoppas att de levererar, receptet är liknande Dan Sukkers, men det var inte där jag hittade det för det är en utriven sida från en jul-mattidning, men jag vet inte vilken.

Fyllning
75 g smör
3/4 dl (30 gram) kakao
1/2 dl kaffe
6 dl (360 gram) florsocker
1/2 dl (17,5 gram) kokos
Muffins
150 g smör
2 ägg
3 dl (300 gram) strösocker
1 dl (40 gram) kakao
2 tsk (10 gram) bakpulver
4 1/2 dl (270 gram) vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 krm salt
Frosting
200 g choklad
300 g mjukt smör
2 dl (120 gram) florsocker
halva fyllningen
Garnering
kokos

Sätt ugnen på 175°C.

Börja med fyllningen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt allt utom kokos. Rör om och dela upp smeten i två skålar, blanda kokos i den ena skålen och ställ båda åt sidan och att svalna.

Gör muffinssmeten.
Smält smör och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken i smöret och vispa ner i smeten.

Sikta ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3 av formen. Klicka i lite fyllning med kokos i mitten av varje muffinsform. (mina muffins väger 50 g med 40 g smet och 10 g fyllning, det ser ganska lagom ut)

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter beroende på din ugn. Ta ut plåten och lyft över muffinsarna att svalna på galler.

Gör frostingen.
Hacka- och smält choklad. Låt svalna.

Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa ner den smälta chokladen och tillsätt fyllningen. Vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 10-15 minuter.

Spritsa frostingen på muffinsarna och garnera med kokos.

Nu måste vi springa!

Vi hörs ❤️

Gillar

Kommentarer