Nu har det gått precis en vecka sedan vi landade på svensk mark. Vi har börjat landa här hemma, men vi tänker mycket på Kenya och allt fint vi har fått vara med om. En sak är säker och det är att vi ska tillbaka! Vi är otroligt tacksamma för att ha fått denna möjligheten och det har verkligen gett oss perspektiv på saker och ting. Vi har så mycket att vara tacksamma för och det är viktigt att komma ihåg.

Tutaonana baadaye!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi är framme på Voyager. Resan hit gick väldigt bra och nu njuter vi av sol och bad hela dagarna! Det är dessutom helt fullbokat här nu i December. Mycket barnfamiljer eftersom skolbarnen i Kenya har lov hela denna månad. Så här får man paxa sin solstol, men det känns roligt att det är lite folk här bra för hotellet om inte annat!

Likes

Comments

Imorgon kl.5.30 kommer Steve och plockar upp oss för att ta oss ner till Mombasa. Förhoppningsvis ska vi hinna iväg en stund innan alla lastbilar och långtradare är ute på vägarna.

Känns lite tråkigt att lämna Voi, tiden har gått väldigt fort. Men samtidigt är vi jätteglada över allt det fantastiska vi fått vara med om här! Nu ser vi framemot en veckas sol och bad i Mombasa, det ska bli väldigt härligt!

På bilden ser ni oss med Manase, Jedidah som jobbar i receptionen och Scola i köket.

Likes

Comments

Idag åkte vi in till stan för att fira gudstjänst med Manase som präst. Eftersom deras kyrka håller på att byggas var vi i yrkesskolans lokaler i närheten. Efter gudstjänsten fick vi säga hejdå till Lydia för den här resan, hoppas att vi får komma tillbaks till Kenya snart och träffa henne och alla andra fina människor här!

Manase bjöd med oss hem till honom på lite fika. Te, frukt och mackor med skink- och baconost. Baconosten har nu blivit hans favorit! Vi fick även testa med hemmagjord honung på mackan, det var faktiskt riktigt gott.

Manases kompis som även är vakt på Scripture Mission och var med på gudstjänsten fikade med oss också. Sedan åkte vi in till stan och åt. Det var roligt att få umgås en sista dag med Manase.

Nu har vi precis planterat ett jasminträd utanför kontoret så nu hoppas vi på regn för att få trädet att växa ordentligt, tills dess går trädgårdsmästaren och vattnar det morgon och kväll.

Likes

Comments

Nu har vi fixat till anslagstavlan här på gästhuset med nya bilder och info om Voiprojektet.

Likes

Comments

När vi var på fruktmarknaden sist så köpte vi med oss varsin "sweetbanana". Dessa ska vara lite extra söta i smaken och är väldigt små.

Likes

Comments

Till första advent hade min moster Mia fixat en liten överraskningspåse till mig och Linnea som vi inte fått öppna förrän nu till första advent. Vi hade dock känt lukten av glögg och blev minst sagt lyckliga när vi dessutom fick se både skumtomtar och pepparkakor, tack Mia! Vi lyssnade på julmusik medan vi knaprade i oss av det goda. Det smakade om möjligt ännu bättre än hemma och nu kan vi väl säga att vi längtar lite till julmyset hemma i Sverige.

Likes

Comments

Igår började vi dagen tidigt med en powerwalk innan solen gått upp. Senare efter frukost delade vi ut presenter till personalen här på gästhuset eftersom det nu är vår sista vecka i Voi och de blev väldigt glada. Det känns dock så konstigt att det är vår sista vecka här i Voi och jag och Matilda är inte riktigt redo för att åka hem än. Finns så mycket mer vi hade velat göra, men det ska bli mysigt att komma hem till jul.

Runt klockan 11 tog vi oss in till stan för att möta upp Lydia på Bogesund´s house för att gå igenom det arbete vi gjort om fadderbarnen mm. När vi var klara där sa vi hejdå till Thomas som också var på kontoret och begav oss hem till Lydia. Hemma hos henne blev vi bjudna på en god gryta med ris och frukt till efterrätt. Sedan kollade vi på filmen the Great Gatsby ihop med hennes lillasyster Flora och även deras kusin som kom förbi. Det var väldigt roligt! Efter det gick vi till in till stan och handlade lite julklappar bland annat. I mataffären här har de börjat sätta upp julpynt vilket vi tycker är jättemysigt!

Likes

Comments

I måndags bestämde vi träff med de norska volontärerna som bor på Scripture Mission. Vi tog en tuktuk in till stadsdelen Sofia där vi mötte upp dem. Det var roligt att få komma tillbaks och se det stället eftersom vi inte hade varit där sedan förra året då vi bodde där.

Det var sig ganska likt, dock hade vi lyckats missa att det fanns en hel kontorsdel där norskorna jobbade, som tydligen funnits där sedan 1997. Vi fick se lite hur de jobbar, träffa en känd kenyan i studion när det hade artistinspelning bland annat.

Sedan hälsade vi även på Patrick och drack "brus" som norskorna kallar läsk. När Patrick sedan skulle in till stan hängde vi på och tog en lunch på vårt standardställe. En mysig dag som gick väldigt fort!

Likes

Comments

På söndagmorgonen gick vi upp och åt frukost tillsammans. Vi bar sedan med oss våra stolar upp till samlingslokalen på andra våning där vi firade gudstjänst allihop. Hannah en av home base care- kvinnorna höll i gudstjänsten samtidigt som några av de äldsta ungdomarna fick vara med och leda sånger och läsa texter. Vi hade en väldigt fin stund tillsammans med fartfyllda sånger, danser och till och med lite skådespel. Jag och Linnea fick tillfälle att tacka för vår tid i byarna med barnen och home base care- kvinnorna, vi bjöd även på en sång.

Efter gudstjänsten plockade jag, Linnea, Thomas, Hannah och Marta ihop ett fotbollsställ till alla barnen som vi sedan delade ut, det var uppskattat!

Senare samlade vi barnen by-vis för grupp- och porträttbilder.

Här är fadderbarnen från Massajbyn Wangala; Saitolok, Petro, Isaya och Moses med deras home base care- kvinna Elizabeth.

Här är fadderbarnen från Maungu.

Elina, Joyce, Tabu, Asha
Rashid, Mwanduri och Mkala

Fadderbarnen från Voi tillsammans med deras home base care- kvinna Martha.

Marta, Mrata, Flora, Everlyne Mbithe Mulu, Amina, Margaret
Wilson, David, Joshua, Evans, Rukia och Everlyne Samba (På bilden saknas Regina)

Fadderbarnen från Kisimenyi med deras home base care- kvinna Serah.

Serah, Carlos, Jane, Pascal, Hassan
Ali, Tabitha, Faith, Onesmus, Mutiso och Masive

Barnen från byn Mgeno med home base care- kvinnan Hannah;

Hannah, Esther, Hope, Geoffrey, Elia
Florence, Lucy

Från Mgeno kommer också Beatrice född 1994 som för tillfället studerar turism i Nairobi.

Till sist har vi barnen från Ngambenyi tillsammans med home base care- kvinnan Josephine:

Josephine, Eunice, Janet, Hezron, David, Paul
Joyce, Jane och Loasa

Sedan var det dags för tårtkalas, vi blåste ballonger och såpbubblor. De äldsta ungdomarna i projektet som precis gått ur gymnasiet (deras form 4) fick tillsammans börja skära tårtan och sedan barnen som gått ur Primary School.

Efter tårtkalaset var det dags för paketutdelning.Varje barn fick skrivblock, penna, linjal och suddgummi till kommande termin.

Direkt efter att tårtan ätits upp serverades vi Pilau som avslutning på lägret samtidigt som vi önskade varandra en god jul.
Barnen fick varsin klubba i handen och sedan hoppade de in i några bilar och åkte hemåt igen.

Så roligt att få delta i en fantastisk helg med alla fadderbarnen. Vi hoppas att barnen kommer komma ihåg detta en lång tid framöver, för det kommer vi!

Likes

Comments