Fast insåg precis att min sjukgymnast är ingen direkt sjukgymnast utan något med mycket finare ord .. Någon som kan sin sak hur som helst! Hunnit med 3 träffar sedan han förbjöd mig från att spela fotboll (mitten på juni) och det går otroligt nog framåt! Min halvtrasiga kropp har börjat få sina förklaringar på varför den är halvtrasiga och sakta men säkert går vi nu in på djupet och försöker motverka allt det onda. Får massa "hemuppgifter" som ska genomföras så många gånger per dag som jag bara kan hinna med. Så mellan allt jobb (endast 7 dagar kvar dock!) så ligger jag på rygg och spänner magen, typ. Inga avancerade övningar (än) men gudar sååå bra dom är. Simpla men tar precis där dom ska ta och bränner som tusan. SKÖNT att äntligen få rätt på vad som är fel och träna upp kroppen på rätt sätt. På tisdag blir det även att fixa sulor så förhoppningsvis får jag börja springa igen på 2-3 veckor!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Haft funderingarna på att flytta över alla mina olika bloggar till ett ställe för att kunna spara som minne. Verkar inte gå som jag vill då blogg.se (min gamla bloggportal) inte riktigt verkar vara med mig.
Små kul att läsa igenom det man har skrivit från 2009 om inte annat .. Små läskigt också, kan tyvärr inte säga att man har förändrats så mycket sedan dess. Längtar tills stenen landar längst nere i botten av sjön och balanserar upp min tillvaro. Ingen idé att hoppas på att det kommer inom snar framtid utan det är bara att ta dag för dag. Göra det bästa av situationen och sluta trycka ner mig själv. Det är helt okej att inte göra nånting efter en jobbdag, kom ihåg det nu.

Likes

Comments

Varför kommer alltid de smartaste idéerna och den största laddningen av energi när man borde ligga i sängen och mer eller mindre sova redan?

Hur som så är sommarvikariatet är igång, 3 veckor avklarade av de totalt 8. Trivs som fisken i vattnet och hoppas min kropp är med mig snart. Den 17 juni var jag till sjukgymnasten då jag har haft känningar baksida lår sedan oktober. Aldrig haft ont och varit tvungen att kliva av men har känt att det har stramat till då och då. Domen blev 5 veckors rehab och absolut ingen fotboll under denna tid. Får inte heller utföra sådana övningar som gör att det stramar till i låret. Wiho. Blev dessutom dunderförkyld i söndags, den 21 juni, och kände igår att det äntligen var någorlunda bra igen. Tanken var då att ta sig till gymmet idag för rehabövningarna men istället blev man liggandes i soffa/säng då ländryggen inte alls kändes bra. Har haft mycket problem med min rygg men aldrig känt den smärta jag har haft idag. Känner mig faktiskt lite smått uppgiven, jag vill inte gå runt och vara så begränsad jag har varit de senaste veckorna..
Nya tag imorgon!

Likes

Comments

Sanslöst många tankar just nu. Vill så mycket, vågar så lite. Sömnlösa nätter löser av varandra och jag känner hur nära kanten jag är. Jag orkar inte. Jag vill bara få göra det jag tycker om, utan krångel och massa tankar hit och dit. Då umgås med personer som lyfter upp mig. Få känna att bitarna börjar falla på plats.
Det måste vara min tur snart. Min tur att få ha lite flyt. Min tur att känna en tillhörighet.

Likes

Comments

Äntligen är den ångestfyllda tentan skriven och jag tar helg! Första helgen utan plugg sedan vi började i september (!!). På måndag börjar nästa moment, det sista på FEK B och detta första läsår absolut sista moment. Nästan lite stort faktiskt, tiden har gått rasslande fort!

Tentan på morgonen gick bättre än förväntat, alla frågor besvarade och förhoppningsvis med nog många keypoints så man får ett godkänt resultat. Har pluggat i 24 timmar och känner mig säker på ett godkänt resultat, sjukt. Har dock känt såhär förut, alltså känt mig säker på att få ett godkänt resultat, utan att få godkänt så vågar inte hoppas riktigt än ..

Dagen ska i alla fall fortsätta med käk, film och avslutas med crossfit. Fint! Längtat sedan i söndags.. :)

Likes

Comments

Dagens Metcon bestod av ovanstående, Fight gone bad. Återkommande metcon där man kommer kunna jämföra sin prestation över tid och förhoppningsvis slå PB.

3 rounds, AMRAP
60 sek Wall Ball (14 pounds)
60 sek Sumo Deadlifts High Pull (17,5 kg)
60 sek Box Jump (50 cm)
60 sek Push Press (17,5 kg)
60 sek Rodd (Motstånd 10)
60 sek vila

Fick ihop 45 + 58 + 40 = 143 reps. Detta trots att jag hade lite väl högt självförtroende vad gäller val av vikter och motstånd. Tyvärr krampade ryggen ihop på sista rounden efter halva tiden på Box Jump. Grovt räknat så plockade jag in hälften av repsen på hoppen men det blev som sagt svårt när min rygg ville annat. Kunde dock slutföra hela metconen och hoppas ryggen vill vara med på onsdag. Då är det tydligen dags för bl.a. Front Squats. Hur kul som helst! Tills dess har jag en tenta att tänka på ..

Likes

Comments

Uppvärmning
Rörelseövningar för skuldror/axlar. Innan metcon 500m rodd.
Skills
Pull ups/ring rows, kettlebell swing och till viss del rodd.
Metcon, Chipper FT. Timecap 20 min
500 m rodd
25 kettlebell swings 24/16
25 airsquats
25 pull ups/jumping pull ups/ring rows
25 airsquats
25 kettlebell swings
500 m rodd
Time: 14.49

Kommentarer
Död.
Nej men otroligt lärorik dag, som i onsdags. 50 minuters genomgång av pull ups (vill kunna göra en SNART!) och det finns en hel del man har missat... Stor fokus låg på att aktivera skuldrorna för att jobba med rätt muskelgrupp (rygg, inte armar). Små detaljer som gör mycket i slutändan.
Avslutande metconen var tuff men helt klart en metcon jag kommer köra igen. Kan kapa rejält med tid när flåset är tillbaka och överkroppen har fått bygga på sig lite styrka.
Fortfarande mycket teknik som måste matas in, känner mig inte så säker på exempelvis kettlebell swings då jag helt enkelt är för svag i ländryggen. Hoppas på att mycket kommer automatiskt nu när man äntligen tränar kontinuerligt och kommer göra det under en längre tid. Otroligt glad över att jag gav mig själv denna chans. Obeskrivligt bra coacher och bra upplägg. Inget känns genomstressat utan pass för pass matar vi oss igenom olika typer av övningar som är vanliga inom crossfit. Superkul!

Kettlebell swing (t.v.) och strikt pull ups (t.h.)

Likes

Comments

Har en sådan ofattbar ångest inför kommande tenta. Inget grepp om ämnet eller vad som kan tänkas komma som frågor. Ingen kul känsla 4 dagar innan...!

Hur som haver så är det lördag idag, min lillkusin ska vara i stan för att lira boll och någon timme på Boxen väntar. I övrigt är det oplanerat och många timmar kommer säkerligen läggas på att läsa kurslitteratur (=ligga i soffan med blicken fäst i taket).

Likes

Comments

Sex instruktörsledda pass, ett avklarat.
Gårdagens WOD blev fokus på marklyft och boxjumps. Gick igenom teknik och mammas överrörlighet (går i arv, om ni inte visste) spökar även hos mig. Översträckta knän, rörliga fotleder och "bra" rörlighet i axlarna är inte alltid det önskvärda. Som jag fick kämpa för att hålla alla delar på plats, trots att jag har lite grund på marken sedan tidigare. Man blir nog aldrig helt fullärd när det gäller teknik..
Avslutade passet med en 10 minuters EMOM.
3 Deadlifts (25kg, hade LÄTT kunnat öka till 35kg!)
5 Boxjumps

I slutet ökades antal boxjumps från 6-7-8-15. Sista minuten = död. Ansträngningsastman gjorde sig påmind och det var på sekunden att man orkade med sista hoppet.
Men, nu är första passet på Boxen avklarat och fasen så kul!!
Härlig träningsvärk idag och huvudet är redan nu inställt på att göra sitt bästa till helgen. Bl.a. så väntar teknikträning på pull-ups, kettlebell swings, rodd och en avslutande metcon på det!

Likes

Comments

Spännande veckor väntar och det drar igång redan imorgon!
Intervju för ett uppdrag på skolan för att sedan avsluta dagen med 1,5 timmes instruktörsledd träning inom Crossfit med fokus på teknik. Till helgen kör vi två pass för att sedan avsluta nästa vecka med ytterligare tre pass. Olika lyft och olika typer av gymnastic skills kommer gås igenom. Mycket roligt helt enkelt!
Sedan kommer tydligen min lillkusin till Umeå i helgen för att lira lite boll, ska bli underbart kul att bryta min "plugga, träna, äta, promenera" med lite fritid.

Nästa vecka skriver jag tentamen i Entreprenörskap för att sedan ha en hel helg pluggfri! Nästa moment börjar måndagen efter Valborg och på onsdagen samma vecka är flygbiljetter bokade för ett äventyr i Stockholm. Galet spännande! Kommer bo och leva hos min kära morbror med fru. Få mysa med min minsta kusin (som fyllde tre år!! i höstas) och trycka skallen full av information torsdag till och med söndag. Efter helgen kan jag lägga till ännu en erfarenhet till CV:et och förhoppningsvis tjäna någon krona på det.

Att lägga tid, och pengar, på sig själv är något man sällan gör. Jag vet inte om alla håller med men jag är i alla fall vansinnigt dålig på det. Har varit en "sparande" människa i åratal. Spara, spara, spara. Gör inget som kostar pengar för då kommer sparkontot minska. Jobba och spara istället! Ska bli så otroligt kul att äntligen få göra något jag har gått och funderat på under lång tid.

Efter dessa två kommande veckor väntar fyra veckor flängandes mellan Umeå, Boden, Piteå och Kiruna (!!) innan terminen är avslutad och jag flyttar hem.

Vi
ll man, så kan man!
Vissa skräms av att ha mycket på agendan, jag är inte en av dem

Likes

Comments