I söndags lånade vi ut våra ansikten till hudvårdsproffset Camilla som tyckte vi behövde göra mask med aktivt kol. Skön känsla. Roger har ALDRIG rengjort ansiktet över huvud taget så det var en stor positiv dag för oss båda.

Måndagen var en j-a helvetesdag på jobbet. Fy va irriterad jag är på människor som tycker att de ska bestämma själva var de ska vara på jobbet. Vi har många kunder vilket innebär att vi snurrar runt för att alla ska kunna allt. Ni vet när det blir många sjuka så är det ju bra.
Summa summarum så fick fröken fräken en jäkla utskällning för att jag inte förstod hur hon mådde. För att jag inte kan bestämma och leka chef. Grejen är att det är precis det min tjänst går ut på - att leda och fördela arbetet. Så där gick hon bet. Blir en prick i protokollet. Var finns arbetsmoralen hos vissa? Eller är det bara egoism och idioti?? Hur orkar man tjafsa emot hela tiden? Jag förstår att det känns tryggt att va på samma ställe hela tiden. Men man utvecklas inte eller vänjer sej inte om man inte ser andra ställen eller börjar vara lite flexibel.

Varannan vecka är FAKTISKT den bästa dagen då barnen kommer. Jag har dottern för det mesta och killarna varannan vecka. Men jag känner att jag inte räcker till. Det är krig och röjning varenda dag. Att gråta mej till sömns blir min vardag. Tyvärr är min ork på semester så nä det är inte alls bra. Hur orkar man? Vad är det som gör att jag orkar stiga upp varje dag? Hur länge till orkar jag det. Det är några år sedan jag blev sjukskriven för utmattningsdepression och jag har kommit tillbaka och mår oförskämt bra mellan varven. Men idag är det fån på gränsen. Har alltid blivit uppfostrad att man biter ihop. Man jobbar trots att man mår dåligt. Ända in i kaklet!!! Baksidan... Blir kanske att det går helt åt skogen...

Jag hittade cigaretter i dotterns väska precis... Besviken. Orolig. Förbannad. Det är inte första gången. Hur många gånger ska jag förklara och tjata? Och var fan får hon pengarna till cigaretterna???
Hon läser inte detta. Men gör du det käraste Ellen så lär du känna på en konsekvens den närmsta tiden som du inte kommer gilla. (Hon vet inte ens att jag har denna sidan så hon lär inte svara..)

Gonatt bloggen. Hoppas det blir en bra dag imorgon...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Respekt är så himla viktigt!! Det är nåt man inte kan kräva. Man kan inte tvinga fram den. Man förtjänar den.
Jag har några i min närhet som inte vet hur man respekterar andra. De kan inte helt enkelt. Varför? Ska jag skylla mej själv?

Idag står jag och pratar med min duktiga medarbetare. Då vrålar en annan och kräver sin uppmärksamhet. Jag blir så irriterad så jag säger att vi står och pratar här - du får vänta på din tur. Här får jag ju massa kommentarer om att jag ska äta nåt sött för det behöver jag nog. Va fan är det med mej.. osv Min medarbetare och jag pratar vidare. Då kommer den andre tillbaka och vrålar igen. Med hens kroppshydda blir det en väldig resonans liksom. Jag får avbryta igen.

Var tog respekten vägen. Hade någon annan stått och pratat där t ex vår chef så hade det troligen inte hänt. Vet att de passar på när chefen är borta. Då är det jag som hoppar in i stället. Och jag är inte chef. Vilket då betyder att man ska testa och försöka en massa med mej.

Har kollat några episoder av "Lie to me". Gillar den serien.

Jag är en typisk serie-människa. Fastnar lätt i en bra serie. Ska ge mej hän i Outlander när jag flyttat färdigt. Säsong 3 har väl kommit ut nu.

Har lyssnat färdigt på denna. Den 5e i Millenium-serien. Jag gillade den. Men jag undrar om den är så bra så de filmar den.. Vem i så fall skulle spela Michael Nyqvists roll? Finns väl inte någon som kan axla den rollen.

Mitt fokus denna helgen blir vila, hämta energi med min älskling och kaaanske rensa förrådet i källaren. Jag ser så himla mycket fram emot denna flytten. Tänk!! Jag kommer få ett eget rum. Nu sover jag i TV-rummet. Barnen får med egna rum. Det behövs verkligen!! Killarna har delat rum hela sitt liv och nu ska de äntligen få egna rum vid 12 och 13 års ålder. Jag är så glad och tacksam för att detta. Och jag hoppas det löser en massa konflikter som skapas när de tvingas dela rum.

Nattinatti 😚

Likes

Comments

Jag ska va ärlig. Jag är snart 44 år och har inget CV. Jag har inget Personligt Brev. Jag har aldrig skickat in en jobbansökan.
Jo förresten jag skickade ett litet mail till ett företag och berättade att jag ville ha jobbet en gång. Det jobbet fick jag inte

Jag har jobbat som trafiklärare i nästan 20 år. Där får man jobb efter hur bra ryktet är och hur sin personlighet är. Det rullade på väldigt bra. Jag var en bra trafiklärare.

Idag har jag försökt mej på att skriva ett CV och ett.personligt brev. Vad ska man tänka på? Ska man spegla sin nervositet eller ska man ösa på lite självförtroende?

Hur tänker den personen som läser min ansökan? Hur väljer man ut vilka som ska gå vidare? Har så många frågor. Var får man svar på dom tro?

Min hals är som en kaktus.
Hostan från helvetet.
Har fått feber ikväll.
Får proppa i mej lite piller så jag orkar jobba imorgon.

"Arbetar man inte ständigt på att bli bättre är det stor risk att man slutar vara bra"

Likes

Comments

Han är nog den gosigaste katten jag vet. Men bara när han vill.
Han har en känsla, som när man är sjuk så får man lite mer kel. Bästaste katten 😍

Mjuk och helt fantastisk ❤

Likes

Comments

Idag firar vi 2.5 år. Trodde aldrig jag skulle känna mej såhär förälskad som jag gör nu. Han gör mej lugn. Han gör mej hel. En helt fantastisk man som jag vill vara med resten av mitt liv.

Igår var en riktig skitdag. Klart att natten gör att man får ny energi och morgonen blev helt okej trots allt bråk igår. Dom är ju mina älsklingar så är det bara ❤

Jag som trivs med att jobba. Jag behöver jobba för att må bra. Jag vill ta ansvar och känna någon form av bekräftelse. Nu funderar jag på att söka ett jobb. Såklart behöver man alla möjliga former av kvalitéer och utbildningar... Jag har minimalt med högskolepoäng för jag har inte behövt. Jag har varit trafiklärare i nästan 20 år sen bytte jag helt. En helomvändning! Skithärlig känsla att få känna att man plötsligt får möjlighet att utveckla sej och utbilda sej. Just nu, eller de senaste 2.5 åren drygt, har jag jobbat som driftledare och internlärare. Men nu vill jag vidare. Vill klättra. Åh jag VILL så himla gärna få detta jobbet men vafasen jag har inget CV... Nu måste jag fixa det och skriva ett personligt brev.

Fantastiskt att man vågar ta nya steg mitt i livet. Håll tummarna!!

Jag älskar att lyssna på böcker. Den senaste jag lyssnade på var denna. Jag gillade den. Nu ska jag börja på den allra senaste av Millenium-serien.

Ser ni!? Jag kan helt plötsligt lägga till bilder 😃

Komigennusofia
Positiva tankar!!!

Likes

Comments

Jag orkar inte mer. Att vara mamma är det absolut svåraste jag vet.
Jag har tre barn eller ungdomar.
Dottern är 17 åetthalvt. Hon är en tjej som är vacker och snäll. Hon har ett hjärta av guld. Hon är överviktig och jätteviktig. Hon är nog den lataste jag vet. Får inte igång henne...
13årig kille som är det typiska mellanbarnet. Med allt vad det innebär. Han har inte fått lika mycket uppmärksamhet, Jag vet det. Han är supermusikalisk och en rätt stimmig pubertetsstinn kille. Han och jag är nog rätt lika till sättet. Vi ryker ihop som bara den ibland...
12årig kille - den lille - som egentligen inte alls är speciellt liten. Stark, envis och världens mest närhetssökande kille. Han kan alltid få mej att skratta. Adhd och helt underbar.
Jag - mamman - ensamstående med en fantastisk föredettaman som har killarna varannan vecka. Dottern bor mest hos mej. Beror nog mest på geografiska läget är mer fördelaktigt hos mej.
Alla mina barn är naturligtvis de bästa barnen i världen. Ända tills de börjar bråka. Det är nog det värsta jag vet. När de slåss och skriker och kallar varandra fula saker.
Idag är sista dagen innan pappaveckan. Klart de ska bråka då!! Jag är egentligen en rätt lugn och har väldigt mycket tålamod. Men när tålamodet tar slut... fyannemej va arg jag blir. Ibland önskar jag att tålamodet kunde ta slut lite tidigare.. så kunde vi bli sams igen innan de ska gå och lägga sej.
Jag tror inte någon läser detta egentligen. Så därför skriver jag bara rätt från hjärtat. Jag blev så himla lessen idag. Det rann över när jag har städat och tvättat hela dagen. Jag är som en jäkla piga känns det som! Curlar dom jag vet... Men när jag skulle kolla om sista (?) maskinen var klar så ligger en skitstor hög med kläder från dotterns rum. Va fan??? Har ju bett henne hela veckan att hon ska lägga tvätten i tvättstugan. Till råga på allt så märker jag att mitt livsviktiga nässpray har någon lekt med så det är slut! Då fick jag brytet. Usch jag skäms...
Nu känner jag mej som sämstaste mamman i världen. Varför ska jag flytta från denna 3an till en 5a om ca 50 dagar? Hör delar killarna rum. Det gör de iofs hos pappa med. Men dom är så olika så det går inte så bra längre. Dessutom börjar de bli så pass stora att ja de behöver kunna stänga dörren om sej. Det gör jag med egentligen... Men jag sover i tvrummet så när jag ska lägga mej får de sluta kolla på tvn. Min kärlek som bor rätt långt härifrån tycker ju att det ska bli underbart att till och med jag ska få ett eget rum. visst ett av barnen får gå igenom mitt för att komma till övriga lgh men äh det gör inget.
Vad ska jag göra? Tittat på allt med supernanny, läst det mesta och bollat med proffs. Min ork tar liksom slut... Jag orkar inte bråka tillbaka. Jag vet inte hur det ska bli bra...
Imorgon ska jag försöka jobba trots min superförkylning iallafall. Natti!!

Likes

Comments

Heej

Va fasen har jag gett mej in i??? Det är väl bara unga människor som bloggar? Nja jag är ju helt novis i detta så jag går väl gå igenom andras bloggar och lära mej lite. Försökte lägga till en header men det gick inte.

Nya saker får mej att utvecklas. Får liksom inte ge upp direkt här! Ge mej tips gärna på förbättringar eller ja vad som helst. Vill gärna bli bra, bli lite intressant att följa och ja utvecklas.

Ska berätta lite om mej och mina godingar (barnen) nästa gång.

Ha det finemang 😚

Sofia

Likes

Comments